in

Agüero: Odločitev je bila res težka

Odločitev je objavil na stadionu Barcelone. Foto: Reuters

Nadaljnje igranje nogometa na tej ravni bi bilo zanj preveliko tveganje, zato se je pri 33 letih odločil, da konča kariero.

Sergio Agüero se je poslovil po 17 letih profesionalne kariere. Na srečanju z novinarji ni skrival solz: “Novinarsko konferenco sem sklical, da vam sporočim konec nogometne kariere. Zdravniška stroka mi je svetovala, da je zame to najboljša in najbolj pametna odločitev.”

Na dogodku je bil prisoten tudi Pep Guardiola. Foto: Reuters

Na dogodku je bil prisoten tudi Pep Guardiola. Foto: Reuters

Odločitev je bila naporna
Ta trenutek se počutim v redu, v resnici pa sta bila prva tedna po diagnozi naporna. Ta trenutek sem v redu, a odločitev je bila res težka. Ljudje pravijo, da je igranje nogometa preprosti, a ni. Vsak dan potuješ, treniraš in igraš. Večina ima veliko spoštovanje do nogometašev. Verjamem, da bom ostal v nogometu in da bom lahko nekoliko bolj užival življenje,” je povedal sijajni napadalec.

Bolečine začutil proti Alavesu
Najprej je igral za Independiente, v Evropi pa smo ga najprej spremljali v Atleticu Madrid (2006-2011), najbolj bleščeče obdobje pa je nato doživel naslednje desetletje, ko je igral za Manchester City. V Španijo se je vrnil pred to sezono, ko je oblekel dres Barcelone. Bolečine v prsih je začutil na tekmi proti Alavesu 30. oktobra. V klubu so potrdili, da gre za aritmijo, zato so bili potrebni nadaljnji pregledi.

Pet tekem in en gol
Zaradi poškodbe mečne mišice je prvič v dresu blaugrane nastopil šele oktobra. Zbral je vsega pet nastopov, odigral le 166 minut in edini gol dosegel na El clasicu proti Real Madridu (1:2). Kariero je sicer končal s 427 goli na 786 tekmah.

Legenda Manchester Cityja
S Cityjem je pet naslovov prvaka, sedem domačih pokalov, evropsko ligo z Atleticom leta 2010 ter z Argentino osvojil Copo Americo. Aguero je četrti najboljši strelec premier league v zgodovini s 184 zadetki na 275 tekmah; pred njim so le Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) in Andrew Cole (187). Obenem je tudi najboljši tuji strelec v Angliji.