in

Alen Pajenk in Tonček Štern v Grčiji do naslova prvakov

Veselje odbojkarjev Olympiakosa po osvojenem naslovu državnega prvaka. Foto: Olympiacos SFP

Olympiakos, ki je v tej sezoni zmagal tudi v Pokalu Challenge, je v finalni seriji Paok v zmagah odpravil s 3:1. Na zadnji tekmi (v gosteh) je šlo presenetljivo gladko, saj je bilo 3:0 v nizih (18, 16, 14). Pajenk je dosegel 15 točk, Štern 11.

Na Poljskem se bosta Jan Kozamernik in Klemen Čebulj borila za bronasto odličje. Njuna Asseco Resovia, sicer najboljša ekipa rednega dela državnega prvenstva, v polfinalu ni bila kos aktualnemu klubskemu evropskemu prvaku, ekipi Grupa Azoty Zaksa, ta je na odločilni tretji tekmi slavila s 3:2. Resovia si bo končno tretje mesto skušala priigrati na obračunih z ekipo Aluron CMC Warta Zawiercie.

V italijanskem prvenstvu je Verona končala nastope. V ligi, v kateri se je osem ekip borilo za uvrstitev v polfinale oz. v boj za končno peto mesto, je morala s 3:1 priznati premoč Modeni. Rok Možič, ki bo tudi naslednjo sezono igral v dresu Verone, je na zadnji tekmi sezone dosegel 14 točk.

V finalu italijanskega prvenstva se merita Trentino in Lube Civitanova. Prva tekma v seriji na tri zmage pravkar poteka.

V Nemčiji se je danes začel veliki finale domačega prvenstva med ekipama BR Volleys in VfB Friedrichshafen, v njem pa nastopata dva slovenska reprezentanta. Barve Berlinčanov brani Sašo Štalekar, na drugi strani mreže pa je Dejan Vinčić. Za Žigo Šterna, ki je v tej sezoni branil barve Friedrichshafna, je sezona zaradi poškodbe že končana.