in

Allardyce bo reševal Leeds pred izpadom

Sama Allardyca takoj čaka zahtevna naloga, saj bo Leeds najprej vodil v soboto na gostovanju pri Manchester Cityju. Foto: EPA

53-letni Španec je Leeds vodil na le 12 tekmah, potem ko se je klub razšel z Američanom Jessejem Marschem. Med 16. in 20. mestom so v angleškem prvenstvu Leicester, Leeds, Nottingham Forest, Everton in Southampton. Trije se bodo poslovili od elite.

Leeds na zadnjih štirih tekmah računa na izkušnje 68-letnega Allardycea, ki je v karieri treniral številne angleške klube, mnogim je pomagal tudi v boju za obstanek. V 29 let trajajoči karieri je vodil več kot 500 tekem med angleško elito. Najprej se je preizkusil pri Boltonu, nato pa treniral še Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace in Everton.

Liverpool do konca sezone brez Thiaga

Španski nogometaš Liverpoola Thiago Alcantara bo po poročanju angleških medijev izpustil preostalih pet tekem Premier lige. 32-letni vezist mora namreč na operacijo kolka. Zaradi poškodbe kolka je bil odsoten dva meseca, na zelenice pa se je vrnil sredi aprila.

V vseh tekmovanjih je Thiago, ki ima že vso kariero ogromno težav s poškodbami, to sezono zbral 28 nastopov, od tega 18 v angleškem prvenstvu. Od prihoda k Liverpoolu iz vrst Bayerna iz Münchna je za rdeče odigral 97 tekem. Za špansko izbrano vrsto pa je zbral 46 nastopov.