in

Brajkovič: Remco pred Girom pod večjim pritiskom kot Primož

Tour 202: Remco pred Girom pod večjim pritiskom kot Primož

Veliko pritiska pride tudi od zunaj, od navijačev in navsezadnje od belgijske javnosti. Nekateri mediji so ga že okronali za zmagovalca, kar je potrdil tudi radijski poročevalec na prizorišču Igor Tominec. Tominec je povedal, da ni malo Belgijcev, ki so prepričani, da bo Evenepoel dobil dirko, ker bo Rogliča premagal v vožnjah na čas, na klancih pa bosta enakovredna.

Svetovni prvak in zmagovalec lanske Dirke po Španiji je zdaj prvi favorit za osvojitev Dirke po Italiji, glavni tekmec pa mu je kot lani Primož Roglič. Foto: EPA

Brajkovič opozarja, da se lahko noge zakrčijo, ko je kolesar pod pritiskom. Posledično je lahko regeneracija slabša, v tem primeru prej pride do nepredvidenih položajev in do padcev. Brajkovič je v svoji karieri tekmoval na toliko tritedenskih dirkah kot Primož Roglič, oba na enajstih doslej, pravi pa, da je Giro izjemno zahteven. Slab dan na italijanski dirki po navadi pomeni konec sanj o skupni zmagi.

V podkastu lahko tudi slišite, kako so potekale Rogličeve priprave na Tenerifu in kaj pomenijo spremembe v njegovi ekipi. Tik pred začetkom je v postavi Jumba Visme prišlo do četrte zamenjave. Tudi Jos van Emden je staknil covid.