in

Bravo – Olimpija 4:2 – RTV SLO

Foto: www.alesfevzer.com

V uvodnih minutah derbija v Spodnji Šiški so bili gledalci priča živahni igri na obeh straneh, nato pa so gostje v 17. minuti na nedovoljen način zaustavili napad Mateja Poplatnika. Nekaj trenutkov zatem je prosti strel vrhunsko izvedel Martin Pečar in se razveselil prvega zadetka, odkar je iz vrst dunajske Austrie okrepil vrste Brava.

Martin Pečar, junak tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Martin Pečar, junak tekme. Foto: www.alesfevzer.com

21-letnik je žogo z desnico lepo zavrtinčil v levi zgornji kot. Kaj kmalu bi se zgodilo, pa bi gostitelji povedli že z 2:0. V zmedi, ki je v enem izmed naslednjih napadov nastala v kazenskem prostoru, je Beno Selan nevarno sprožil in nastreljal Matevža Vidovška.

V 26. minuti je sledila nova priložnost Šiškarjev, Pečar je lepo poslal predložek z desne strani pred vrata, kjer je Poplatnik nevarno zapretil z glavo. Vidovšek je žogo odbil v kot. Kdor ne da, dobi, in po dobre pol ure igre je bil rezultat izenačen: po predložku iz kota z desne strani je iz neposredne bližine z glavo zadel Mustafa Nukić.

Kot bi mignil so nogometaši Olimpije na ŽAK-u uprizorili preobrat. V hitrem napadu je z diagonalnim strelom z razdalje Matijo Orbanića premagal Nemanja Motika. 1:2. Gostje so že nekaj trenutkov pozneje zahtevali 11-metrovko, potem ko je Orbanić v kazenskem prostoru podrl Ivana Posavca, a glavni sodnik Martin Matoša ni pokazal na belo točko.

Šiškarji niso potrebovali dolgo za izenačenje v drugem polčasu. Po preveč ležerni igri in napaki Olimpije je po hitrem protinapadu Pečar s približno 20 metrov silovito sprožil in Vidovška premagal s strelom v zgornji levi kot.

Potem ko je Olimpijin rezervist Pedro Lucas z glavo žogo poslal v prečko je v 65. minuti sledil nov preobrat na ŽAK-u: po Pečarjevem predložku z leve strani je Vidovšek naredil veliko napako, žogo je odbil na golovi črti naravnost pred Poplatnika, ki je iz neposredne bližine z glavo zadel za 3:2. To je bil njegov osmi zadetek v letošnji sezoni.

Nemanja Motika je v 35. minuti poskrbel za prvi preobrat na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Nemanja Motika je v 35. minuti poskrbel za prvi preobrat na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Prva liga Telemach, 9. krog

Danes ob 13.00:
BRAVO – OLIMPIJA 3:2 (1:2)
Pečar 18., 48.. Poplatnik 65.; Nukić 32., Motika 35.

NK Bravo: Obranić, Španring, Gurlica, Štravs, Kavčič, Ivanšek (70./Janjić), Selan, Trdin, Stanković, Pečar (80./Maher), Poplatnik (77./Štor).

NK Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Agba (59./Brest), Doffo, Karamatic, Krefl (75./Elšnik), Motika (59./Fadida), Nukić, Posavec (46./Lucas), Ratnik, Rui Pedro (75./Sualehe), Silva.

Sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice)

Ob 15.00:
ROGAŠKA – MURA

Ob 17.30:
CELJE – KALCER RADOMLJE

Nedelja ob 20.15:
MARIBOR – KOPER

Petkova tekma:
DOMŽALE
– ALUMINIJ 2:1 (0:1)
Šturm 79., Krstovski 84.; Susso 29.