in

Brez Slovencev v izločilnih bojih, ki so Koširju ušli za 8 stotink

Žan Košir je bil s skupnim zaostankom 1,29 za las prekratek, da bi tudi na drugi tekmi v Banojah deskal v osmini finala. Foto: EPA

S 14. časom modre in 21. časom rdeče proge je skupni čas Žana Koširja v kvalifikacijah prvega paralelnega slaloma znašal 1:02,30, s čimer je za osem stotink zaostal za skupnim časom Kanadčana Arnauda Gaudeta, ki se je kot 16. še kot zadnji uvrstil v osmino finala. Drugi Slovenec na nedeljski tekmi Rok Marguč je imel med 61 nastopajočimi deskarji 26. čas, Tim Mastnak pa 33. in je tako izpadel že po eni kvalifikacijski vožnji.

Edina slovenska predstavnica v ženski konkurenci Sara Goltes je bila 54. med 56 nastopajočimi deskarkami, pri čemer dve nista izpeljali prve kvalifikacijske vožnje.

Na sobotnem paralelnem veleslalomu sta se Tim Mastnak in Žan Košir uvrstila v četrtfinale in uvodno tekmo deskarjev alpskega sloga za svetovni pokal v olimpijski zimi 2021/22 končala na 5. oziroma 8. mestu.

Izločilne boje deskark in deskarjev iz Baškirije si lahko ogledate v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju. Najprej med 8.25 in 9.25, po koncu prenosa prve vožnje slaloma iz Val d’Isera pa ob 10.05 sledi še prenos finalnih voženj deskarjev na jugu Urala.


DESKANJE NA SNEGU

PARALELNI SLALOM, Banoje (Rusija)

Izločilni boji (Ž)

Izločilni boji (M)

V živo

Kvalifikacije (M)