in

Cedevita Olimpija – Virtus Bologna (36:45; druga četrtina)

Marco Belinelli in Miloš Teodosić spet gostujeta v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

Bolonjčani imajo praktično isto postavo kot prejšnjo sezono, le da je na klopi namesto Aleksandra Đorđevića prekaljeni Sergio Scariolo. Italijani imajo le en cilj – osvojiti Evropski pokal in se uvrstiti v Evroligo. Tak načrt so imeli tudi lani, a jih je nato v polfinalu nepričakovano zaustavil Unics iz Kazana.

Italijani v prejšnji sezoni niso v skupinskem delu doživeli niti enega poraza (16:0). Med drugim so dvakrat premagali tudi Cedevito Olimpijo, v Ljubljani po razburljivem dvoboju po podaljšku (98:108).

Letos so v Evropskem pokalu izgubili dvakrat na petih tekmah, tako da bodo v Ljubljani igrali s precejšnjim motivom.

Virtus je favorit, zagotovo tudi eden od glavnih favoritov za osvojitev tega tekmovanja. Mi nimamo kaj izgubiti, a moramo biti boljši, kot na zadnjih tekmah. Moramo igrati energično in veliko bolj samozavestno. Tekma z Italijani zagotovo ne bo lahka, ampak hkrati gre za obračun, kjer ni takšnega pritiska, zato se lahko, po domače, razletimo in pokažemo, da imamo kakovost, kar zadnje čase ne kažemo. Imamo smolo. Nekatere stvari delamo dobro, toda moramo biti veliko boljši. Virtus ima v svojih vrstah Marca Belinellija in Miloša Teodosića, najboljša igralca italijanske ekipe, odlično strelca. Ne smemo pa pozabiti tudi na ostale igralce, ki so resnično vrhunski in so med drugim igrali tudi v Evroligi in Ligi NBA,” je tekmo napovedal trener Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija je med reprezentančnim premorom rahlo prevetrila ekipo in pripeljala Alena Omića in Yogija Ferrella. Odšla sta Žiga Dimec in Jackie Carmichael. Spremembe niso prinesle želenega dviga. Ljubljančani so v nedeljo izgubili proti zadnji ekipi Lige ABA Zadru.

Podoben scenarij kot v regionalni ligi se jim dogaja tudi v Evropskem pokalu, kjer so po dveh zmagah doživeli tri poraze zapored.

EVROPSKI POKAL
SKUPINA B, 6. krog

Ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – VIRTUS BOLOGNA
-:- (25:29, -:-, -:-, -:-)

PROMITHEAS PATRAS – BUDUĆNOST 60:89
Ob 21.00:
GRAN CANARIA – RATIOPHARM ULM

Odigrano v torek:
JL BOURG – BURSASPOR 95:65
REYER VENEZIA – VALENCIA 67:81

Lestvica:              
BUDUĆNOST       6 5 1  67 10
VALENCIA        6 4 2  26 10
GRAN CANARIA      5 4 1  43 9
VIRTUS BOLOGNA     5 3 2  30 8
JL BOURG        6 2 4  5 8
REYER VENEZIA     6 2 4 -12 8
BURSASPOR       6 2 4 -42 8
PROMITHEAS       6 2 4 -67 8
RATIOPHARM ULM     5 2 3 -24 7
CEDEVITA OLIMPIJA   5 2 3 -26 7