in

Celjanke kot favoritinje v obrambo vseh treh lovorik

Celjanke verjamejo, da lahko ponovijo lansko trikratno zmagoslavje. Foto: www.alesfevzer.com

Kot zagotavlja trener ekipe Damir Grgić, pa je težko vselej biti tako uspešen. Torkovo druženje z mediji je celjski klub izkoristil za predstavitev ciljev za novo sezono ter čestitke svojim košarkaricam, ki so bile poleti del različnih reprezentančnih akcij. Vrhunec so dosegle košarkarice do 18 let, ki so v Turčiji postale evropske prvakinje.

“Današnje srečanje izkoriščamo, da se malo pohvalimo o svojih uspehih in da se hkrati zahvalimo tistim, ki nas podpirajo in nam omogočajo, da obstajamo in dosegamo te uspehe,” je prisotne v uvodu nagovoril predsednik kluba Borut Kop.

Kapetanka te zlate reprezentance je bila Lea Bartelme, ki je bila izbrana tudi v najboljšo peterko evropskega prvenstva. “Celoten turnir je bil lepa izkušnja, ampak to, kar je bilo na koncu, ta dosežek, je res neopisljivo. Čestitke še vedno prihajajo z vseh strani in potem se počasi začneš zavedati, da smo spisale zgodovino. To je posledica dobrega dela,” je dejala mlada košarkarica.

Grgić: Ponosni, da dajemo priložnost mladim

19-kratne državne prvakinje v novo sezono stopajo z velikimi pričakovanji. Ekipo bo s klopi že 15. sezono vodil Grgić, ki se je podpisal že pod 25 lovorik, pri čemer so štirikrat osvojile regionalno ligo Wabo. Ana Nuša Anžič bo v novi sezoni prevzela vlogo kapetanke.

“Želimo si, da bi bila sezona uspešna kot zadnji dve, vendar se tudi zavedamo, da je to težko. Zagotovo je prišlo do kar velike spremembe v letošnji ekipi. Kar štiri igralke, ki so bile v zelo resni rotaciji v prejšnjih sezonah, so zapustile klub. Prišle so nove, tudi mlajše igralke, mogoče smo celo najmlajša ekipa v jadranski ligi, vendar nas tega ni strah. Pravzaprav smo zelo ponosni, da dajemo priložnost mladim in da mlade igralke to vsako leto zelo dobro izkoristijo.”

“Kar se tiče samih ciljev, neradi govorimo o osvajanju lovorik, pa vendarle mislim, da smo favoritinje v državnem prvenstvu, kar bomo poskušali tudi dokazati. V jadranski ligi pa individualno napredovati in se na koncu boriti za najvišja možna mesta,” je še dodal trener Grgić.