in

Četudi bo sedel 20 tekem, bo Čančar ostal pripravljen

Vlatko Čančar se bori za vidnejšo vlogo pri Denverju. Foto: AP

24-letni Koprčan je tretjo sezono v najmočnejši ligi na svetu. Potem ko je kot novinec odigral 14 tekem, je lani priložnost dočakal 41-krat, v letošnji pa na tretjini obračunov Denverja, ki je trenutno pri polovičnem izkupičku 15 zmag in 15 porazov. Povprečje odigranih minut je lani znašalo slabih sedem minut, v aktualni sezoni pa je nekaj več kot devet.

Poleti je bil med nosilci slovenske reprezentance v Kaunasu in kasneje v Tokiu. Foto: Reuters

Poleti je bil med nosilci slovenske reprezentance v Kaunasu in kasneje v Tokiu. Foto: Reuters

Letos je imel na začetku sezone težave s poškodbo kolka, ko jo je saniral, pa se je nato preizkusil tudi v razvojni ligi. V pretekli sezoni je konkretnejšo minutažo dobil, ko so imeli Nuggetsi težave s poškodbami, podobno pa je tudi letos, ko Michael Malone ne more računati na kar nekaj pomembnih členov svojega moštva bodisi zaradi poškodb bodisi zaradi protikoronskih ukrepov.

Pri Denverju je konkurenca na položajih, ki jih pokriva Čančar, velika, ostaja pa slovenski reprezentant potrpežljiv in pripravljen, da priložnost, ko jo dobi, ustrezno izkoristi. “Preprosto sem vesel vsakič, ko pokličejo moje ime. Trdo delam in ostajam pripravljen. Četudi bom sedel 20 tekem, bom ostal pripravljen. Če prilagodiš svojo igro ekipi, je lahko zelo enostavno,” je dejal Primorec in dodal, da vsakič, ko trener pohvali njegovo igro in trud, dobi motivacijo za nadaljnje delo.

V igri Nuggetsov, ki so trenutno na osmem mestu Zahodne konference, je kar precej nihanj, kar je posledica vseh odsotnosti. “Nasploh je problem v Ligi NBA, ker med sezono ni časa za treninge. Ko se igralci vračajo po poškodbah in okužbah, je težko priti v ritem. Z veliko pogovori in analizami lahko prideš na pravo pot, a s treningi se dela na malenkostih. Ritem tekem je zgoščen, tako da tudi ni veliko časa za pripravo na nasprotnika,” je prepričan Čančar, ki ga je Denver leta 2017 na naboru izbral kot 49.

Tudi v tej sezoni pa odlično igra Nikola Jokić. Zvezdnik franšize iz Kolorada je bil v minuli sezoni izbran za MVP-ja rednega dela, tudi letos pa je Joker med najboljšimi posamezniki lige. Čančar se s srbskim orjakom izvrstno razume: “Že statistika sama dokazuje, da je letos še boljši. Je pravi vodja in še glasnejši na igrišču. Naredil je nov korak v svoji igri. To smo videli že lani v končnici, zdaj pa je tako že začel. Dokler ga poslušaš, se mi zdi, da bo igra enostavna. Bil je že v toliko situacijah. Ničesar ni, česar MVP še ne bi videli.”