in

Clooney zavrnil snemanje oglasa, ki bi mu prineslo 35 milijonov. Zakaj?

Priljubljeni ameriški igralec George Clooney je za britanski časopis Guardian spregovoril o svoji karieri, odnosu do politike ter družinskem življenju. Med drugim je povedal, zakaj je zavrnil snemanje oglasa za letalsko družbo, ki bi mu za dan snemanja prinesel 35 milijonov dolarjev.

“Ponudili so mi 35 milijonov dolarjev za dan snemanja oglasa za letalsko družbo, a sem o tem govoril z Amal [Clooney, odvetnica, ki se ukvarja s človekovimi pravicami, s katero sta se poročila leta 2014] in sva se odločila, da ni vredno. Snemanje je bilo povezano z državo, katere ravnanje, čeprav je zaveznica, je na čase vprašljivo. Pomislil sem: ’Če mi vzame minuto spanja, potem ni vredno’”. To so besede, s katerimi je priznani ameriški igralec, režiser in producent George Clooney odgovoril novinarki britanskega časopisa Guardian, ki ga je vprašala, če se mu kdaj zdi, da ima dovolj denarja.

George Clooney, Amal Clooney

Čeprav slava Clooneyja spremlja že skoraj tri desetletja, igralec po navedbah Guardiana ni podlegel nekaterim njenim pastem – v javnosti ne krožijo, denimo, fotografije, na katerih bi bil vinjen, niti ni nastopil v resničnostnih šovih. Clooney neguje svojo “znamko”. Njegovo filmsko ustvarjanje zaznamujejo preudarne izbire in kot je povedal za Guardian, nikoli ne bi storil ničesar, kar bi osramotilo njegove starše. Po njegovih besedah sta oba zelo spoštovana, njegov oče Nick Clooney pa je imel zanj eno pravilo: “Ne zanima me, kaj počneš v življenju, a izzivaj ljudi, ki imajo več moči kot ti, in brani tiste, ki je imajo manj.”

Georgov oče se je rad šalil, da je bil pol svojega življenja znan kot brat pevke Rosemary Clooney, pol življenje pa kot oče Georgea Clooneyja. In kako, če sploh, je Rosemary vplivala na slavnega igralca? “Nisem odraščal ob njej, živel sem v Kentuckyju in ona v Los Angelesu. A vsi smo jo občudovali in jaz sem bil zaljubljen v idejo Hollywooda – sanjal sem o njem,” je komentiral v pogovoru za Guardian, ob tem pa izpostavil, da se za razliko od tete zaveda, kako nestalna je lahko slava. “Imam srečo, da razumem, kako malo ima slava opraviti z mano.”

George Clooney
Foto : PROFIMEDIA

Običajni imeni za neobičajno življenje

George Clooney je za britanski časopis prav tako spregovoril o svoji družini. Z Amal Clooney sta starša štiriletnih dvojčkov, Alexandra in Elle, ki pa sta si karakterno menda zelo različna. Alexander se zelo rad smeji, Ella pa je zelo resna … Ne glede na to, kako slavna sta, pa se zakonca Clooney trudita biti prisotna starša – varuške malčka namreč pazijo “le” štiri dni na teden.

Tudi med pandemijo so bili, tako Clooney, sami. “Med zaprtjem smo bili sami – celo leto. Počutil sem se kot moja mama leta 1964, ko je pomivala posodo in prala šest strojev perila na dan,” je povedal 60-letni zvezdnik, ki se je prav tako razgovoril o tem, zakaj sta z ženo otrokoma zbrala povsem običajni imeni. Kot je povedal, sta si rekla, da bo življenje njunih otrok že tako neobičajno in da imata za začetek lahko vsaj običajni imeni.

Clooney je v intervjuju za britanski časopis prav tako spregovoril o novem filmu The Tender Bar, ki ga režira in v katerem igra glavno vlogo Ben Affleck. Za razliko od nekaterih drugih Clooneyjevih filmov politika v tem ne bo imela pomembnejše vloge. Clooney se je za to odločil, saj so bile ZDA zadnjih pet let v primežu “sovraštva in jeze”, torej čustvih, ki ju je, kot je opisal, precej intenzivno občutil tudi sam.