in

Conte: Ne morem sprejeti te neverjetne in nepravične odločitve Uefe

Antonio Conte je trener Tottenhama postal na začetku novembra. Foto: Reuters

“Ne morem sprejeti te neverjetne odločitve, ki je gotovo nepravična in kaže na premalo spoštovanja do nas. Zaslužili bi si, da odigramo tekmo, ne pa da izpademo iz tekmovanja na takšen način. Z igralci smo zelo razočarani nad odločitvijo Uefe, saj ni bila naša krivda oziroma nismo ničesar storili narobe,” je povedal trener Antonio Conte in pojasnil, da se v klubu o pritožbi na Mednarodno razsodišče za šport v Lozani (CAS) pogovarjajo z odvetniki.

Uefa je v ponedeljek sporočila, da je tekmo registrirala s 3:0 za Rennes, potem ko 9. decembra ni bila odigrana zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom v ekipi Tottenhama. Dan pred tekmo je bilo pozitivnih osem nogometašev in pet članov trenerskega štaba.

Rennes je menil, da je Tottenham na lastno pest, torej brez podpore Uefe, odpovedal igranje tekme, medtem ko je Evropska nogometna zveza sporočila, da jo je londonski klub o dogajanju obveščal prepočasi. V pravilih Uefe je sicer zapisano, da se tekma lahko preloži, če ima klub na voljo manj kot 13 igralcev članskega moštva in nima vratarja.

Tottenham izpadel iz Konferenčne lige

Ker se moštvoma v naslednjih dneh ni uspelo dogovoriti za termin do 31. decembra, ko bi tekma morala biti odigrana, je končno odločitev sprejela Uefa. Nekateri so pričakovali, da bo dovolila igranje tekme januarja, a se to ni zgodilo.

V skupini G Konferenčne lige, v kateri je nastopala tudi Mura, je prvo mesto s 14 točkami zasedel Rennes, drugi je bil z 10 Vitesse. Tottenham, ki bi z zmago nad Francozi še lahko napredoval na drugo mesto, je zbral sedem točk, Mura pa tri.

Rennes se je uvrstil v osmino finala, medtem ko se bo Vitesse v kvalifikacijah za preboj med najboljših 16 februarja na dveh tekmah pomeril z dunajskim Rapidom.