in

Cullen v podaljšku zagotovil Olimpiji dve točki v Gradcu

Nik Simšič je dosegel drugi zadetek za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani imajo po treh krogih že šest točk, dobili so drugo zaporedno tekmo na gostovanju, potem ko so v nedeljo odnesli tri velike točke iz Dunaja (2:5). Tokrat so imeli gostitelji precej več strelov na vrata (44:22), a je blestel odlični Lukaš Horak.

Zmaji dvakrat zapravili prednost dveh igralcev več
Gostitelji so začeli zelo nedisciplinirano. Axel Wemmenborn je moral že po pol minute na kazensko klop zaradi zadrževanja s palico. 13 sekund zatem je bil izključen še Ludvig Jandeskog. Olimpija je imela minuto in 47 sekund prednost dveh igralcev več. Zmaji so dobili oba sodniške meta in vseskozi je bilo vroče pred Larsom Voldenom. Priložnosti so se vrstile, a nevarnih strelov je bilo premalo in gostitelji so odbili vse nalete.

V 14. minuti je moral na kazensko klop Clemens Krainz zaradi igranja z visoko palico, 44, sekund zatem pa še Matson Taylor zaradi zadrževanja s palico. Znova so imeli Ljubljančani prednost dveh igralcev več. Minuto in 14 sekund so oblegali vrata, a niso zadeli.

Čepon z natančnim strelom poskrbel za vodstvo
V 31. minuti je imel Nik Simšič veliko prostora v napadalni tretjini, podal je do Kristjana Čepona, ki je z močnim strelom pod prečko zatresel mrežo. Marcel Mahkovec je bil v 38. minuti sam pred vrati, a je bil Volden na pravem mestu.

Gradec je izenačil minuto pred koncem uvodne tretjine. Michael Kernberger je z leve strani presenetil Lukaša Horaka, ki mu je plošček ušel med nogama v mrežo.

V 54. minuti je Nik Simšič poslal plošček pod prečko po podaji Roka Kapla uza novo vodstvo Ljubljančanov, ki pa je trajalo le minuto imn pol. Kapetan Gradca Taylor Matson je izenačil v drugem poksusu z bekhendom, potem ko je njegov prvi strel Horak odbil.

Do konca rednega dela sta mreži mirovali. Odločal je podaljšek, kjer je bilo ogromno prostora ob ifgri treh proti trem. Po minuti in 14 sekundah igre je odločil branilec Cullen, ki je spretno matiral vratarja Voldena po lepi podaji Trevorja Ggocha.

Sundblad po treh porazih zapustil klop Bolzana
Hokejisti Bolzana so po treh tekmah nove sezone ostali brez trenerja. Niklas Sundblad ni več glavni trener južnotirolske ekipe. Začasno bosta finalista zadnje sezone vodila Fabio Armani in Alexander Egger. Bolzano je sezono začel s tremi porazi (Innsbruck, Fehervar in VSV Beljak) in je na zadnjem mestu.

Južnotiroslka ekipa je v prejšnji sezoni igrala v finalu in proti Salzburgu zaostajala z 1:3 v zmagah, se vrnila in izsilila sedmo tekmo, na kateri pa je nato morala priznati premoč ekipi s Solnograškega.


3. krog:
GRADEC – SŽ OLIMPIJA
* 2:3 (0:0, 1:1, 1:1)
1122; Kernberger 39., Matson 56.; Čepon 31., Simšič 54., Cullen 62.
* – v podaljšku

VSV BELJAK – INNSBRUCK 5:2

FEHERVAR – SALZBURG 1:4

VORARLBERG – LINZ 4:1

BOLZANO – KAC CELOVEC

PUSTERTAL – ASIAGO