in

Dainese unovčil padec Grovesa. Roglič s ponudbo Movistarja?

Alberto Dainese (DSM-firmenich) bo od prihodnje sezone dirkal za švicarsko moštvo Tudor, zato je bil še toliko bolj vesel, da je izkoristil priložnost in slavil etapno zmago. Foto: EPA

Etapa po Leonu (od La Baneze do Iscarja) je bila ravninska, zato je ponudila pričakovani razplet: beg manjše skupine (ubežnike so ujeli 20 km pred ciljem) in na koncu sprint glavnine, po katerem je imel Dainese za dolžino kolesa prednosti pred konkurenti. Drugi je bil njegov rojak Filippo Ganna, tretji pa Nizozemec Marijn van den Berg. Kaden Groves se je moral zaradi padca ustaviti in ni mogel sprintati, vseeno pa je vse bližje osvojitvi zelene majice za najboljšega sprinterja na dirki. Danes je kljub vsemu na letečem sprintu pobral 17 točk za drugo mesto.

Roglič vesel sonca in ravninske etape

Iz zavetrja zmagi naproti
Žal mi je, da je nekaj kolesarjev padlo, sam sem bil takrat že v dobrem položaju. Vedel sem, da bo nekaj nasprotnega vetra, zato sem za Ganno in še nekaterimi čakal na idealen trenutek za poln sprint. Izjemno vesel sem, da zelo naporno Vuelto in tudi svojo epizodo pri ekipi DSM končujem z zmago. Čutil sem nekaj pritiska, saj sem vedel, da je to zadnja priložnost,” je povedal Dainese, ki je slavil šesto zmago v karieri in tretjo na tritedenskih dirkah. Dve zmagi ima še z Gira.

V skupnem seštevku je odprto le to, kdo bo najboljši Španec. Juan Ayuso, Enric Mas in Mikel Landa se borijo za skupno četrto mesto, med njimi pa je zgolj 30 sekund razlike. Foto: EPA

V skupnem seštevku je odprto le to, kdo bo najboljši Španec. Juan Ayuso, Enric Mas in Mikel Landa se borijo za skupno četrto mesto, med njimi pa je zgolj 30 sekund razlike. Foto: EPA

Kuss še dve etapi oddaljen od uspeha kariere
V skupnem seštevku med najboljšimi ni bilo sprememb. Sepp Kuss (Jumbo Visma) ima na vrhu še naprej 17 sekund naskoka pred Jonasom Vingegaardom, Roglič pa na tretjem mestu zaostaja za 1:08 minute. Četrtouvrščeni Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates) si je nabral štiri minute zaostanka.

Razgibana sobotna etapa brez metra ravnine
Sobotna preizkušnja bo zahtevna in prinaša kar deset vzponov, a so vsi tretje kategorije. Z 208 kilometri bo to tudi najdaljša etapa letošnjega španskega kroga. V nedeljo bo na sporedu le še sprinterska procesija po Madridu, po kateri bo uradno znan zmagovalec 78. Dirke po Španiji.

Roglič s ponudbo Movistarja?
Kot je s prizorišča dirke poročal Dare Rupar (Val 202), se je v karavani razširila vest, da ima Primož Roglič na mizi novo ponudbo. Prihaja iz španskega Movistarja, ki naj bi tudi s pomočjo španskih državnih podjetij precej okrepil proračun za naslednjo sezono. Pred sredino oktobra verjetno ne bo znanega še nič novega, seveda pa tudi Roglič na to temo za zdaj še ne daje jasnih odgovorov. “Dokler se kdo zanima zame, očitno delam dobre stvari. Ampak, dajmo najprej končati Vuelto in dirke, ki še prihajajo jeseni, potem pa gremo novim izzivom naproti.


78. DIRKA PO ŠPANIJI

19. ETAPA, La Baneza–Iscar, 177,1 km:

Prerez 19. etape po Kastilji Leon: 919 višinskih metrov v 177,1 km brez enega kategoriziranega vzpona.

Prerez 19. etape po Kastilji Leon: 919 višinskih metrov v 177,1 km brez enega kategoriziranega vzpona.

SKUPNI VRSTNI RED PO 19. ETAPI

 1. S. KUSS      ZDA  69:13:36 
 2. J. VINGEGAARD   DAN   +0:17 
 3. P. ROGLIČ     SLO    1:08 
 4. J. AYUSO      ŠPA    4:00 
 5. M. LANDA      ŠPA    4:19 
 6. E. MAS       ŠPA    4:30 
 7. C. UIJTDEBROEKS  BEL    7:27 
 8. A. VLASOV     RUS    8:35 
 9. J. ALMEDIA     POR   10:20 
 10. S. BUITRAGO    KOL   12:20 
 ...                  
 13. R. EVENEPOEL    BEL   27:53 
 32. J. TRATNIK     SLO  1:52:41 
130. D. NOVAK      SLO  3:50:27 
132. M. GOVEKAR     SLO  3:52:20 

Sorodna novica
Kuss: Bilo je “pred” Anglirujem in “po” njem, kar se mi zdi pošteno

Sorodna novica
Vodilnega kolesarja naj znotraj ekipe ne bi napadali