in

Dallas odpira predsezono nocoj v Abu Dabiju

Luka Dončić in Kyrie Irving odpirata novo poglavje. Foto: Reuters

Začela se bo ob 18. uri. Druga tekma istih ekip bo čez dva dneva spet v Abu Dabiju, 10. oktobra pa bo Dallas v Madridu igral z Real Madridom, katerega član je bil Luka Dončić vrsto let.

Od konferenčnega finala leta 2022 so Mavericksi prevetrili ekipo. Ostali so le Dončić, Josh Green, Tim Hardaway, Maxi Kleber in Dwight Powell. Vodstvu kluba je poleti uspelo zadržati Kyriea Irvinga, s katerim je Dončić v prejšnji sezoni odigral le 20 tekem. Rezultatsko njuna združitev ni bila posebej uspešna, a to se lahko pripiše tudi neuigranosti.

Dallas je bil poleti precej dejaven. Na naboru se je okrepil s centrom Derickom Livelyjem, ki bi lahko kmalu postal član prve peterke, in krilnim košarkarjem Olivierjem Maxencom Prosperjem. V klub se je vrnil Seth Curry, glavna okrepitev pa bi moral biti Grant Williams, ki je prišel iz Bostona.

Jason Kidd bo na treh tekmah dal priložnost vsem 17 košarkarjem, ki so odpotovali prek luže. Precej verjetno je, da bo minutaža porazdeljena enakomerno med tistimi, ki lahko računajo, da bodo začeli sezono.

Liga NBA se bo začela 25. oktobra.

Dallas na pripravah v Abu Dabiju