in

Dallas začel s porazom, Dončić pa s 25 točkami v 17 minutah

Luka Dončić je bil prvi strelec tekme, ki jo je gladko dobila Minnesota. Foto: AP

Kapetan slovenske reprezentance je igral le prvi polčas. Dallas je zelo slabo začel dvoboj in prvi koš iz igre dosegel šele v sedmi minuti, ko si je Minnesota že priigrala lepo prednost. Že po dobrih treh minutah je bila razlika dvomestna, prvo četrtino pa je dobila s 37:19. 24-letni Ljubljančan je dal kar 14 točk.

25 je bil zaostanek Mavsov po polovici obračuna, najvišji pa je znašal 29. Dončić je v 17 minutah v statistiko vpisal še pet skokov in eno podajo. Le še Jaden Hardy je prispeval dvomestno število točk pri teksaški zasedbi. Zadržan je bil drugi zvezdnik vrste Jasona Kidda Kyrie Irving, ki je na parketu prebil dobrih 13 minutah, ob metu iz igre 1/6 pa je zbral le dve točki.

V drugem polčasu je Dallas začel manjšati zaostanek in v tretji četrtini prišel na enomestno razliko, toda pravočasno so Volkovi prekinili nalet in na koncu gladko slavili. Minnesota je iz igre metala 44-odstotno, Dallas pa 37, odstotek prostih metov je bil 73 proti le 57. Varovanci Chrisa Fincha so bili prepričljivo boljši v skoku (56:42) in zbrali precej več podaj (28:18). Karl Anthony Towns je bil z 20 točkami prvi strelec Minnesote.

Dallas v Madridu proti Realu

Druga tekma istih ekip bo čez dva dni spet v Abu Dabiju, 10. oktobra pa bo Dallas v Madridu igral z Realom iz Madrida, katerega član je bil Dončić vrsto let.

Dallas na pripravah v Abu Dabiju

Od konferenčnega finala leta 2022 so Mavericksi prevetrili ekipo. Ostali so le Dončić, Josh Green, Tim Hardaway, Maxi Kleber in Dwight Powell. Vodstvu kluba je poleti uspelo zadržati Irvinga, s katerim je Dončić v prejšnji sezoni odigral le 20 tekem. Rezultatsko njuna združitev ni bila posebej uspešna, a to se lahko pripiše tudi neuigranosti.

Dallas je bil poleti precej dejaven. Na naboru se je okrepil s centrom Derickom Livelyjem, ki bi lahko kmalu postal član prve peterke, in krilnim košarkarjem Olivierjem Maxencom Prosperjem. V klub se je vrnil Seth Curry, glavna okrepitev pa bi moral biti Grant Williams, ki je prišel iz Bostona.

Kidd bo na teh tekmah dal priložnost vsem 17 košarkarjem, ki so odpotovali čez lužo. Precej verjetno je, da bo minutaža porazdeljena enakomerno med tistimi, ki lahko računajo, da bodo začeli sezono. Liga NBA se bo začela 25. oktobra.


Pripravljalna tekma:
MINNESOTA – DALLAS
111:99 (37:19, 29:30, 21:15, 24:25)
Towns 20, Reid 16, Garza in Milton po 12, Alexander-Walker 11; Dončić 25 (8/14 iz igre, 3/8 za tri, 6/7 PM), 5 skokov in 1 podaja v 17 minutah, Hardy 13, Walker 8, Lawson in Dennis po 7, Williams in Green po 6.