in

Ema dala zeleno luč še dvema zdraviloma proti covidu-19

Evropska agencija za zdravila (Ema) je dala zeleno luč še dvema novima zdraviloma proti covidu-19, in sicer terapiji s protitelesi ronapreve švicarskega farmacevtskega giganta Roche in zdravilu regkirona južnokorejskega proizvajalca Celltrion.

Evropska agencija za zdravila (Ema) je dala zeleno luč še dvema novima zdraviloma proti covidu-19. Odobritev so dali terapiji s protitelesi ronapreve švicarskega farmacevtskega giganta Roche in zdravilu regkirona južnokorejskega proizvajalca Celltrion, so danes sporočili iz Eme.

AstraZeneca

Obe zdravili se uporabi v zgodnji fazi okužbe, temeljita pa na terapiji s protitelesi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Danes smo naredili velik korak v smeri našega cilja, da do konca leta v EU odobrimo pet terapevtikov,” je tvitnila evropska komisarka za zdravje Stela Kiriakides.

Ronapreve primeren za starejše od 12 let

Strokovnjaki Eme so temeljito preučili vse podatke in študije proizvajalcev ter morebitne stranske učinke. Ronapreve je sestavljen iz koktajla protiteles in je primeren za starejše od 12 let, ki so okuženi z novim koronavirusom in jim grozi težji potek bolezni. Regkirona pa je primerna za odrasle, ki so zboleli za covidom-19, a še ne potrebujejo dodatnega kisika.

Do sedaj je v EU odobreno eno zdravilo za zdravljenje covida-19 in sicer remdesivir.

Oznake