in

Ema Volavšek s četrtim mestom do uspeha kariere

Ema Volavšek je letos že štirikrat končala v deseterici, vse bližje pa je torej tudi prvim stopničkam. Foto: EPA

Volavšek je bila četrta že po skokih, ko je pristala pri 90,5 m. Zaostanek za vodilno Gydo Westvold Hansen je znašal 69 sekund. Norvežanka je skočila 95,5 metra. Tudi na drugem in tretjem mestu sta bili Norvežanki – Marte Leinan Lund in Ida Marie Hagen. Zelo dobra je bila tudi Silva Verbič z 89,5 m na 9. mestu.

Riiber nadaljuje zmagoviti pohod
Tekmo kombinatorcev je v Estoniji znova dobil Norvežan Jari Magnus Riiber, ki je slavil petič v tej sezoni. Po skoku na srednji skakalnici in 10-kilometrskem teku je imel v cilju 33,5 sekunde prednosti pred Nemcem Fabianom Riesslejem in 33,7 pred njegovim rojakom Julianom Schmidom. Slovenca Vid Vrhovnik in Gašper Brecl sta ostala brez točk svetovnega pokala. Po skokih je bil Vrhovnik še 30., a je nato izgubil sedem mest, Brecl pa je prejel 42. oceno skoka, na koncu pa je bil 45.

Na pet kilometrov dolgi progi je Volavšek uspešno ubranila svoj položaj, potem ko je tako rekoč skozi celotno progo tekla sama. V cilj je prišla z 1:31,1 minute zaostanka za še naprej neporaženo Norvežanko, druga je bila po dobljenem ciljnem sprintu Hagen, tretja pa Lund. Njun zaostanek je znašal 49 sekund. Verbič je z 12. mestom in zaostankom 2:58 minut prav tako vpisala rezultat kariere, tudi ona pa je skozi celotno progo tekla sama.

“Z današnjo tekmo sem zadovoljna napol. Skok je bil veliko boljši kot na prejšnjih tekmah. Na teku sem poskušala nekaj narediti, a mi je malce zmanjkalo, tako da s tem nisem zadovoljna. Sem pa zelo zadovoljna z rezultatom, četrto mesto je moje najboljše v karieri,” je po tekmi povedala Volavšek. Svetovni pokal se bo s tekmo v petek nadaljeval v Ramsauu, kar bo tudi zadnja letošnja preizkušnja pred novoletnim premorom.