in

Ena najbolj spektakularnih plaž na svetu, ki razkrije vse le dvakrat na dan

Plaža Katedrala v španski Galiciji velja za eno najbolj spektakularnih plaž na svetu. Znana je po več deset metrov visokih skalah, ki so jih valovi in vremenski vplivi skozi stoletja izoblikovali v edinstvene naravne skulpture, ki jih lahko v popolnosti občudujete le dvakrat na dan. Pa še to, če imate srečo.

Španska Galicija se ponaša z enim izmed najbolj znanih naravnih spomenikov v Španiji. Gre za Plažo Katedrala, vzdolž katere se bohotijo okoli 30 metrov visoke skale, v katere so valovi in vremenski vplivi skozi stoletja izoblikovali edinstvene kamnite oboke, ki spominjajo na pročelja gotskih katedral.

Luka Dončić

Posebnost plaže je tudi v tem, da lahko njene naravne lepote v popolnosti užijete le dvakrat na dan v času oseke, ko se je mogoče pod ogromnimi skalnimi oboki tudi sprehoditi.

Zaradi velike priljubljenosti med turisti so oblasti vstop na plažo v času poletne sezone omejile in je dostopna le ob predhodni rezervaciji. Sicer pa je najprimerneje, da se obiskovalci pod skalnimi oboki sprehajajo dve uri pred in do dve uri po oseki, pri čemer je dobro spremljati tudi urnik plime in oseke, pišejo na portalu Punkufer.

Plaža Katedrala (Playa de las Catedrales), znana tudi kot Plaža svetih voda (Las Aguas Santas) se nahaja v mestu Ribadeo v Galiciji na severu Španije. Kraj slovi tudi po čudovitih parkih, ulicah in lokalni gastronomiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake