in

Glas: Če se bomo povezali na pravi način, bo lahko to zelo lepo videti

Gregor Glas je dober strelec z razdalje, večkrat se je pa izkazal tudi s prodori in silovitimi zabijanji. Foto: www.alesfevzer.com

Krčan, ki je letos dopolnil 22 let, je skupaj z vrstnikom Rokom Radovićem in leto dni mlajšim Luko Ščuko eden izmed treh mladih slovenskih košarkarjev, ki naj bi letos dobili veliko priložnosti v Ljubljani. Gregor že vrsto let velja za velik up slovenske košarke. Še vedno je najmlajši, ki je debitiral v članski reprezentanci, letos pa si je prvič izboril mesto v izbrani vrsti za veliko tekmovanje. Čeprav je imel na svetovnem prvenstvu obrobno vlogo, je bila izkušnja neprecenljiva, v prihodnosti pa bo zagotovo eden nosilcev reprezentance.

V dresu Mornarja je lani na 13 tekmah Lige ABA v povprečju dosegal 13 točk, na štirih srečanjih črnogorskega prvenstva pa kar 26. Foto: www.alesfevzer.com

V dresu Mornarja je lani na 13 tekmah Lige ABA v povprečju dosegal 13 točk, na štirih srečanjih črnogorskega prvenstva pa kar 26. Foto: www.alesfevzer.com

Želja, da bo igral čim bolj konstantno

“Nedvomno je bila to dobra izkušnja. Velika stvar je bila, da sem bil poleg in videl, kako tako tekmovanje poteka. Malce sem izgubil, kar se tiče fizične priprave, saj nisem bil toliko aktiven. Ritem tekem je bil zgoščen in ni bilo časa za treninge. Zagotovo so mi manjkali, sem pa zdaj iz dneva v dan bolje pripravljen. Delam, da bom čim prej stoodstoten. Je pa bilo svetovno prvenstvo res super izkušnja,” je dejal 197 centimetrov visoki branilec.

Potem ko je prve članske minute dočakal v Kopru pri Primorski, se nato preselil v Beograd, kjer je bil pri Dynamicu med najboljšimi strelci srbskega prvenstva, in pred sklenitvijo dogovora z najuspešnejšim slovenskim klubom oblekel še dres Partizana, kjer je deloval pod taktirko slovitega Željka Obradovića, je zdaj torej pred njim nov izziv v karieri. “Nisem še dolgo časa tu. Želim biti čim bolj konstanten. To je moj največji cilj. Da dam vsako tekmo svoj maksimum in skušam na čim boljši način pomagati ekipi,” pravi o svoji vlogi.

Malce se v novi sredini še lovi

“Iskreno potrebujem še malce časa. Nisem prišel mogoče stoodstotno pripravljen. En mesec sem bil odsoten s priprav. Malce se še lovim, upam pa, da čim prej pridem v ritem. S fanti se spoznavamo vsak dan bolj. Upam, da bomo čim prej čim bolje pripravljeni. Tekme si sledijo v visokem ritmu in naša naloga je, da smo čim bolje pripravljeni. Mislim, da imamo zelo široko ekipo. Imamo veliko kakovostnih igralcev in če se bomo povezali na pravi način, bo lahko to zelo lepo videti. Potrebujemo nekaj časa za to. Mislim, da je ekipa dobro sestavljena, zdaj moramo le najti pravi način, da se povežemo,” je nadaljeval ostrostrelec.

Z Jako Blažičem sta se po svetovnem prvenstvu pridružila Cedeviti Olimpiji in prve minute odigrala na superpokalu Lige ABA. Zmaji so sicer v Podgorici izgubili vse tri tekme, je pa Glas pustil dober vtis s 17 točkami proti Megi in 21 proti FMP-ju. Potem jih je dal osem za zmago v domačem superpokalu nad Heliosom in štiri ob ponovnem srečanju z Mego v uvodnem krogu jadranskega tekmovanja, ko je sicer ljubljanska zasedba vodila že za 22, na koncu pa trepetala za zmago, saj so imeli v Stožicah gostje iz Beograda celo met za zmago.

Zmaji imajo zelo zahteven razpored

Sorodna novica
Blažič: Dragić bi nam zagotovo pomagal, toda taka je politika kluba

V torek bodo slovenski prvaki odigrali še prvo tekmo v Evropskem pokalu, ko bodo gostovali v Tel Avivu pri Hapoelu, zatem pa sledi v sklopu regije gostovanje v Beogradu pri Crveni zvezdi: “Obe tekmovanju sta v tej sezoni zelo močni. V Evropskem pokalu smo v zelo zahtevni skupini. Zavedamo se, da bo težko, naša naloga pa bo, da smo stoodstotno posvečeni in s polnim fokusom na vsaki tekmi. O ciljih nismo govorili, rekli smo le, da se moramo maksimalno pripraviti za vsak obračun. Zavedamo se, da imamo zelo težak razpored. Vsaka tekma je zelo pomembna, enako je bilo s to proti Megi. Razpored res ni idealen, a na to nimamo vpliva in moramo poskrbeti, da damo vsakič vse od sebe in poskusimo čim več tekem zmagati.”

O Gregorju je z izbranimi besedami govoril tudi novi trener Cedevite Olimpije Simone Pianigiani, ki je zelo zadovoljen s pristopom mladeniča in njegovo zagnanostjo ter nepopustljivostjo na treningih. “Mislim, da je cel trenerski štab zelo korekten. Vsi so zelo posvečeni in osredotočeni na vsako malenkost. Kar smo na parketu, smo res popolnoma poglobljeni v košarko. Poskušamo biti vsak dan boljši,” pa je glede strokovnega štaba dodal Glas.

Na seznamu so slovenski košarkarji, ki so bili v zadnjem letu na reprezentančnem spisku oziroma igrajo na najvišji ravni v tujini.