in

Iskanje deklice se nadaljuje: “Še vedno verjamemo v čudeže”

Nadaljuje se iskanje desetletne deklice iz Turčije, ki jo je v četrtek zvečer odnesla deroča reka Dragonja. Kot je v petek zvečer za N1 Hrvaška povedal vodja policijske postaje Buje Boban Robert Paulović, še vedno verjamejo v čudeže.

Nadaljuje se iskanje desetletne deklice iz Turčije, ki jo je v četrtek zvečer tragično odnesla deroča reka Dragonja. V iskalni akciji sodeluje več kot 100 ljudi z obeh strani meje – policisti, gasilci, reševalci, pripadniki civilne zaščite in Rdečega Križa, danes se jim bo pridružilo še več potapljačev, ki bodo prečesavali reko. Pri tem jim bodo v pomoč tudi droni in plovila. Kot je za 24 sata povedala Suzana Sokač s PU Istra, bodo danes pregledali tudi območje, kjer se Dragonja izliva v morje.

Reševanje Dragonja

Deklico je močan tok odnesel z maminih ramen, ko jo je ta skušala s Hrvaške čez reko prenesti na slovensko stran. Deklico je reka odnesla po strugi navzdol, njeno 47-letno mamo, ki je obstala sredi reke, pa so nato ob pomoči občana v dramatični reševalni akciji rešili slovenski in hrvaški policisti.

Turkinja je z Turčije pripotovala s štirimi otroki. Dva otroka, stara 18 in pet let, sta se uspešno prebila na slovensko stran. Tretji, star 13 let, pa je ves ta čas čakal na hrvaški strani. Medtem ko deklica ostaja pogrešana, so mater skupaj z otrokoma vrnili na Hrvaško.

“Še vedno verjamemo v čudeže”

O iskanju deklice je petek zvečer v oddaji Dnevnik na N1 Hrvaška spregovoril tudi vodja policijske postaje Buje Boban Robert Paulović. Povedal je, da to delo opravlja že dlje časa. Policisti so se vedno srečevali z različnimi človeškimi usodami, a da je to velika tragedija.

“Še vedno verjamemo v čudeže,” je dejal. “Vse se nas je dotaknilo, ko smo slišali, da obstaja še ena oseba, ki jo moramo najti.”

Reko Dragonjo običajno prečkajo posamezni migranti. »Najhuje je v času močnega deževja, ko se tla spremenijo v blatno območje. Ko migranti sledijo svojim sanjam, ne razmišljajo o velikih nevarnostih, ki jih čakajo na poti,« je dejal Paulović.

Nadeja se, da se je deklici uspelo rešiti, da je preživela noč, in da jo bodo našli. V to bodo usmerili vse sile, je še povedal.