in

Jan Tratnik, ključni Rogličev pomočnik, po padcu na treningu v bolnišnici

Foto: Jumbo Visma

Slovenski kolesar je bil vpleten v incident na treningu in je v bolnišnici na nadaljnjih preiskavah, je sporočila njegova ekipa Jumbo Visma. Tratnik se je skušal ogniti avtomobilu, a je padel na koleno, ki mu je oteklo.

Drugi Slovenec na dirki in ključni Rogličev pomočnik Jan Tratnik bi moral v soboto na kronometru startati ob 14.45.

Njegov nastop na Giru je pod vprašajem, kar nizozemski ekipi povzroča skrbi.

Ekipe se sicer lahko spreminjajo do same uradne predstavitve, ki je bila včeraj v Pescari. A kot je tvitnilo prvo kolesarsko pero italijanske Gazzette, Ciro Scognamiglio, Jumbo Visma razmišlja, da bi Jana Tratnika zamenjal Thomas Gloag, v kolikor Slovenec ne bo mogel nastopiti in v kolikor jim bo to dovoljeno. Razprava še poteka.

Jumbo Visma je v torek zaradi izbruha koronavirusne bolezni med kolesarji, ki so se udeležili Dirke po Romandiji, že zamenjal veterana Roberta Gesinka in svetovnega prvaka v kronometru Tobiasa Fossa. Namesto njiju sta osmerico zapolnila zdaj okuženi van Emden in Avstralec Rohan Dennis, sicer dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas. Pred mesecem dni je za Giro predvidenega, a poškodovanega Wilca Keldermanna v ekipi zamenjal Sepp Kuss.

Prva etapa bo 19,6-kilometrski kronometer ob jadranski obali pokrajine Abruci, kar bo že prvi pokazatelj moči kandidatov za skupno zmago.

Sorodna novica
Evenepoel bo startal ob 16.34, Roglič pa minuto za njim