in

Kamniški reševalci prejeli šop obvestil o prekrških vozil na nujni vožnji

Na Facebookovi strani kamniškega zdravstvenega doma so objavili šop pošiljk z obvestili o prekrških, ki jih je poslalo redarstvo Trzin. Kot nam je povedal direktor doma dr. Sašo Rebolj, gre pri tem veliko časa za nepotrebno administrativno delo, saj je treba dokazovati, da je šlo za nujno vožnjo.

Covid oddelek: bolnišnice

“Današnji pozdravi Medobčinskega inšpektorata in redarstva Trzin, vse za reševalna vozila na nujni vožnji,” so v ZD dr. Julija Polca Kamnik zapisali v Facebookovi objavi ob fotografijah šopa pošiljk, ki so jih prejeli od Medobčinskega inšpektorata in redarstva Trzin. Gre za obvestila o prekrških, ki jih je “ujel” stacionarni radar v Trzinu.

Direktor zdravstvenega doma Sašo Rebolj je za N1 dejal, da to s sabo prinese “kup nepotrebnega administrativnega dela”, saj je treba v odgovorih pojasnjevati in dokazovati, da je šlo za reševalno vozilo na nujni vožnji.

Dodal je še, da se to dokazovanje zdi malce nepotrebno, saj je tudi na fotografiji razvidno, da so na reševalnem vozilu prižgane lučke. Ker vsak dan skozi Trzin opravijo več nujnih voženj, se skozi čas nabere velik šop obvestil o prekrških, za katere kazni sicer na koncu – po kar nekaj ukvarjanja z birokracijo – ni treba plačati.

Da gre pri izdajanju obvestil o prekrških reševalcem za nesmiselno početje, je zakonodajna vladna služba potrdila že leta 2018, ko so več kot 900 kazni za prehitro vožnjo prejeli ljubljanski reševalci. Takrat so v mnenju zapisali, da “iz očitnega dejstva, da gre za vozilo s prednostjo, izhaja, da prekršek ni bil storjen, se postopek o prekršku ne začne”.

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Medobčinski inšpektorat in redarstvo Trzin, a odgovorov še nismo prejeli.