in

Kombi, ki je trčil v semafor na Tržaški, pred policisti bežal vse od Kozine

Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Kot so navedli na PU-ju Ljubljana, so koprski policisti na Kozini okoli 20.10 skušali ustaviti kombinirano vozilo peugeot boxer z ljubljanskimi registracijami. Voznik, 18-letni državljan Kosova, se na znake policistov ni odzval, temveč je zapeljal na avtocesto proti Ljubljani. Na zelo kratki razdalji je pred njim vozila opel astra, ki so jo policisti ustavili na izvozu za Senožeče, medtem ko je voznik kombija pospešeno peljal naprej proti Ljubljani.

Policisti so ga zasledovali in ga na avtocesti skušali večkrat ustaviti z zmanjševanjem hitrosti, blokirali so tudi izvoze.

Voznik je vseskozi vozil nevarno in z veliko hitrostjo, tudi več kot 180 kilometrov na uro. Pri Brezovici je trčil v dve službeni vozili policije, kljub temu je vožnjo nadaljeval do izvoza na Tržaško cesto. Pri tem je še večkrat trčil v službeni vozili, ki sta ga z upočasnjevanjem hitrosti želeli ustaviti. Zapeljal je z ljubljanske obvoznice in nadaljeval vožnjo po Tržaški cesti proti središču Ljubljane. Med vožnjo je manevriral levo in desno in preprečeval policijskim vozilom, da bi ga prehiteli,” so navedli na PU-ju Ljubljana.

V križišču na koncu Tržaške ceste je po navedbah policistov kombi trčil v avtomobil, ki je stal pri rdeči luči na semaforju. Po trčenju je kombi odbilo v levo in je čelno trčil v drog semaforja. V trčenju je umrl 22-letni državljan Turčije, ki je bil še s petimi državljani Turčije v tovornem delu vozila. Vsi potniki so bili v nesreči huje poškodovani, vendar njihovo življenje ni ogroženo. 18-letni voznik s prebivališčem na območju Postojne, ki je vozil najet kombi, je bil lažje poškodovan.
Voznik avtomobila, v katerega je na Tržaški trčil kombi, v nesreči ni bil poškodovan. Poškodovani sta bili dve vozili policije, policisti pa pri trčenjih niso bili poškodovani.

Šest državljanov Turčije naj bi po do zdaj znanih podatkih nezakonito prestopilo državno mejo. V opel astri, za katerega policisti sumijo, da je bil predhodnica kombija, so identificirali tri Postojnčane, stare 18, 19 in 18 let. Vsem trem je bilo odrejeno pridržanje.

Policisti trenutno obravnavajo več kaznivih dejanj, in sicer nevarne vožnje, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.