in

Lillard odšel v Milwaukee po naslov

Damian Lillaerd in Janis Andetokumbo bosta soigralca v Milwaukeeju, ki je sestavil izjemno ekipo. Bucksi so julija 2021 osvojili naslov, nato pa so razočarali v zadnjih dveh sezonah. Foto: AP

Jrue Holiday, Deandre Ayton in Toumani Camara se selijo v Portland, ki bo dobil tudi izbor v prvem krogu nabora leta 2029 od Milwaukeeja.

Jusuf Nurkić, Grayson Allen, Nassir Little in Keon Johnson so novi člani Phoenixa, ki bo imel v novi sezoni visoke cilje.

33-letni Lillard je bil šesti izbor Portlanda na naboru Lige NBA leta 2012. V enajstih sezonah v dresu Blazersov je sedemkrat igral na tekmi All Star, osemkrat pa je ekipo popeljal v končnico. V sezoni 2018/19 je Portland igral v finalu Zahoda, kjer pa je bil nemočen proti Golden Statu.

Lillard je dosegel največ točk v zgodovini kluba, zadel je največ trojk, po številu podaj pa je na drugem mestu. Lani je v povprečju dosegal kar 32,2 točke in 7,3 podaje na tekmo, a je odigral le 58 tekem, saj se je vodstvo kluba odločilo, da zadnji mesec ne bo igral, ker ekipa ni imela več realnih možnosti za preboj v končnico. 26. februarja je na nepozabni tekmi nasul Houstonu 71 točk, kar je njegov rekord kariere.