in

Logar začenja obisk pri državnem sekretarju ZDA Blinknu

Zunanji minister Anže Logar danes začenja obisk v Washingtonu, kjer se bo v State Departmentu srečal z državnim sekretarjem ZDA Antonyjem Blinknom. Gre za nadaljevanje strateškega dialoga med državama, ki se je začel konec leta 2020 z vlado bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Anže Logar

Tokratni obisk slovenskega zunanjega ministra Anžeta Logarja pri Blinknu bo po napovedih slovenskega ministrstva za zunanje zadeve utrdil strateški dialog med državama ter prispeval k nadgrajevanju njunega partnerstva in zavezništva. Napovedali so, da bosta z Blinknom govorila o dvostranskem in transatlantskem sodelovanju ter izmenjala mnenja o aktualnih regionalnih in globalnih vprašanjih, med drugim o Zahodnem Balkanu.

Logar bo tudi predstavil potek slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, med katerim Slovenija namenja posebno skrb tudi vsestranskemu utrjevanju transatlantskih odnosov, in sicer na podlagi dogovorov Vrha EU-ZDA junija 2021. Govorila bosta tudi o možnostih krepitve sodelovanja med Slovenijo in ZDA na gospodarskem področju.

Gre za tretje dvostransko srečanje na ravni zunanjih ministrov v zadnjem letu in pol, po obisku sekretarja Mika Pompea avgusta 2020 v Sloveniji in ministra Logarja decembra 2020 v ZDA.

Oznake