in

Martin v Indiji najhitrejši na sprinterski dirki

Foto: EPA

Drugi je bil branilec naslova in vodilni v letošnji sezoni, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), tretji pa Španec Marc Marquez (Honda). Na jutranjih kvalifikacijah je bil najboljši Italijan Marco Bezzecchi (Ducati CR46), ki si je tako zagotovil najboljši startni položaj tako za sprintersko dirko kot nedeljsko klasično preizkušnjo. Premagal je Martina in Bagnaio.

Start sprinterske dirke so morali prestaviti zaradi slabih vremenskih razmer in dežja, ki je ob predvidenem začetku zajel območje. Ko so lahko vendarle začeli, pa se je že takoj zapletlo za Bezzecchija, ki je v SP-ju na tretjem mestu in ima še možnosti za boj za naslov prvaka. Že v prvem zavoju je vanj trčil Luca Marini in ga zbil v pesek.

Tretja zmaga v nizu

A Bezzecchi se ni predal, pobral je motocikel in nadaljeval. Dokazal je, da zmaga v kvalifikacijah ni bila naključje, zelo hitro se je prebijal naprej in bil kmalu med deseterico, ki v sprinterski dirki dobi točke. Na koncu je bil peti, krog ali dva pred koncem je celo kazalo, da bi se lahko vmešal v boj za stopničke. A vodilna trojica je imela vendarle preveliko prednost, tako da je Martin dokaj zanesljivo slavil.

Bagnaia je prav tako zanesljivo vozil na drugem mestu, tretji pa je bil Marc Marquez, ki je imel sicer nekaj dela z Južnoafričanom Bradom Binderjem (KTM). Martin je tako nadaljeval v slogu prejšnje dirke v Misanu, ko je dobil tako sprintersko kot pozneje še klasično dirko, tako da je to že njegova tretja zmaga v nizu, skupno pa šesta v sezoni, četrta na sprinterskih dirkah.

Bagnaia v zanesljivem vodstvu

V SP-ju je tako tudi nekoliko zmanjšal zaostanek. Bagnaia ostaja prvi, zdaj ima 292 točk. Martin je pri 259, Bezzecchi pa pri 223. “Bezzecchi je bil danes hiter, imel sem srečo, da ni bilo neposrednega obračuna. Pomembno je, da sem imel dovolj prednosti in sem lahko do finiša privozil nekaj zaloge. Dobili pa smo tudi pomembne informacije za nedeljsko dirko,” je bil po zmagi zadovoljen Španec.

V kvalifikacijah se je poškodoval mlajši brat Marca Marqueza Alex. Dirkač ekipe Gresini Ducati je po padcu moral v bolnišnico, kjer so ugotovili zlom dveh reber, tako da v Indiji ne bo nastopal. V nedeljo bo klasična dirka, če ne bo kakšnih sprememb zaradi vremenskih nevšečnosti, na sporedu ob 12.00.


MotoGP, sprinterska dirka:       
 1. J. MARTIN   ŠPA/Ducati 19:18,836
 2. F. BAGNAIA  ITA/Ducati   +1,389
 3. M. MARQUEZ  ŠPA/Honda    2,405
 4. B. BINDER   JAR/KTM     2,904
 5. M. BEZZECCHI ITA/Ducati   3,266
 6. F. QUARTARARO FRA/Yamaha   4,327
Skupni vrstni red:                
 1. F. BAGNAIA  ITA/Ducati    292 
 2. J. MARTIN   ŠPA/Ducati    259 
 3. M. BEZZECCHI ITA/Ducati    223 
 4. B. BINDER   JAR/KTM     179 
 5. A. ESPARGARO ŠPA/Aprilia   160 
 6. J. ZARCO   FRA/Ducati    147