in

Mastnak s 4. mestom do najboljše uvrstitve v Cortini d’Ampezzo

Foto: EPA

Mastnak je v kvalifikacijah dosegel drugi čas, premagal ga je le domači veteran Roland Fischnaller, Košir pa je imel tudi nekaj sreče, v osmino finala se je uvrstil kot zadnji, 16.

Košir je sredi svojega nastopa v osmini finala storil manjšo napako, kar je zmagovalec kvalifikacij Fischnaller, izkoristil in ga na koncu izločil za 22 stotink sekunde. Več uspeha je bil deležen Mastnak, ki je brez večjih težav ugnal Rusa Victorja Wilda in se uvrstil v četrtfinale. Tam mu je na poti do polfinala stal Italijan Mirko Felicetti – in tudi on je moral priznati premoč. Mastnak je bil hitrejši za 18 stotink sekunde.

Sledil je polfinalni obračun s Korejcem Sanghojem Leejem. Oba sta že na začetku storila veliko napako, Lee je padel kmalu po štartu, Mastnak pa je nekaj metrov pozneje prehitro zapeljal v zavoj in se posledično skoraj ustavil. V nadaljevanju obračuna je nato v lovu na Korejca storil še eno napako in odstopil.

Uvrstil se je v mali finale, kjer ga je čakal Fischnaller. Najboljša iz kvalifikacij sta se torej udarila za 3. mesto. Mastnak je bil v zgornjem delu še v vodstvu, a na koncu se mu ni izšlo za šeste stopničke v karieri. Zadovoljiti se je moral s 4. mestom, kar je sicer njegova najboljša uvrstitev v Cortini d’Ampezzo. Pred soboto je bil na tem prizorišču najboljši leta 2018, ko je bil 11. Tekmo je sicer dobil Švicar Dario Caviezel, ki je v velikem finalu za 6 stotink ugnal Leeja.

Rok Marguč je za izločilnimi boji zaostal osem stotink sekunde in zasedel 18. mesto.

Ledecka razred zase
V ženski konkurenci je vlogo favoritinje potrdila Čehinja Ester Ledecka, ki je v finalu ugnala Rusinjo Sofijo Nadjršino. Gloria Kotnik je bila 31., Sara Goltes pa je osvojila 47. mesto.