in

Matjaž Kek o Benjaminu Šešku

Po Kekovih besedah je nekdanji reprezentant Kampl kot kapetan Leipziga in rojak pomembno pomagal Šeško pri privajanju na nov klub, pri katerem že blesti. Foto: EPA

Z mojega zornega kota, ne vem, če je korektno, da bi ocenjeval ljudi, ki delajo v Leipzigu. Poznam trenerja, ki je šef Beniju. Takrat, ko sem bil sam pri Rijeki, je bil on pri Salzburgu, zame pa se je takrat dobra izteklo. Odhod v Leipzig je najboljše, kar se je Beniju lahko zgodilo.

Korak, ki ga je naredil: vedno se lahko nagneš v eno ali drugo stran. Ta njegova drznost, jasna misel, tu skoraj ne moreš zgrešiti. A glede kvalitete nogometa se lahko zgodi marsikaj. Minutaža je manjša kot bi si jo on želel, ker on je tak, da bi igral tekmo zdajle dopoldne in še nato popoldne drugo. Ostaja Beni.

Privilegij in želja po dokazovanju proti Bayernu in Manchester Cityju, a ne moreš pričakovati, da bo kar takoj uspešen kot je bil na primer v Lieferingu ali Salzburgu. Klub Leipzig je vsekakor primeren zanj.

Sorodna novica
Šporar in Brekalo zaradi poškodb vprašljiva za oktobrski tekmi

Selektor Slovenije Matjaž Kek se je ob predstavitvi reprezentančnega seznama za oktobrski kvalifikacijski tekmi s Finsko in Severno Irsko razgovoril tudi o svojem prvem napadalcu. Benjamin Šeško je po poletnem prestopu iz RB Salzbruga k RB Leipzigu že navdušil navijače in poznavalce nemškega nogometa. Za rdeče bike je 20-letnik iz Radeč zaigral na osmih tekmah, v zgolj 274 minutah igre pa je dosegel kar pet golov. Vmes je bil učinkovit tudi v reprezentanci, kjer je z dvema goloma in dvema podajama ključni igralec Slovenije v boju za Euro 2024.