in

Medvedjev in Zverev uspešno začela zaključni turnir

Alexander Zverev je skušal potolažiti domačega aduta Mattea Berrettinija. Italijan je bil zelo razočaran, saj je igral zelo dobro v prvem nizu. Njegov nadaljnji nastop na turnirju je močno vprašljiv. Foto: EPA

V večernem obračunu je bil prvi niz zelo napet, trajal je kar 79 minut. V 12. igri je imel Berrettini dve priložnosti za brejk, ki bi pomenil tudi zmago v nizu, a se je Zverev rešil. Nemec je nato dobil podaljšano igro z 9:7. Unovčil je tretjo zaključno žogo, ko je odlično vrnil začetni udarec Italijana. Žoga je padla na osnovno črto, Berrettini pa je bekhend poslal v mrežo.

V uvodni igri drugega niza je Zverev zanesljivo zadržal servis, Berrettini pa je potreboval zdravniško pomoč zaradi bolečin v stranski trebušni mišici. Poskušal je servirati, a so bile bolečine prehude in moral je predati obračun pred domačimi navijači v dvorani Alpitour.

Deset mesecev smo garali za uvrstitev na zaključni turnir. Matteo igra na domačem igrišču. Res mi je žal zanj. Tako slabo se verjetno še ni počutil v karieri. Upam, da poškodba ni prehuda in bo lahko odigral vse tri dvoboje v skupini,” je povedal Zverev in dodal, da je bil zelo zadovoljen z igro v prvem nizu.

Drugi igralec sveta je zadnji turnir sezone začel z zmago. Foto: Reuters

Drugi igralec sveta je zadnji turnir sezone začel z zmago. Foto: Reuters

Medvedjev odlično serviral
V popoldanskem obračunu je Medvedjev odlično serviral. Hubert Hurkacz v celotnem dvoboju ni imel nobene priložnosti za brejk. Zmagovalec Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku je do ključnega odvzema servisa prišel v uvodni igri odločilnega niza. Poljak je v petih igrah na servis Rusa v tretjem nizu osvojil le tri točke.

Medvedjev je dobil 23 od zadnjih 26 dvobojev. V letošnji sezoni ima najboljše razmerje zmag in porazov izmed vseh tenisačev (55:12). Na zaključnem mastersu sezone je bila to že njegova šesta zaporedna zmaga.

Đoković edini starejši od 25 let
V drugi, zeleni skupini nastopajo Srb Novak Đoković, Grk Stefanos Cicipas, Rus Andrej Rubljov in Norvežan Casper Ruud. V nadaljevanje oziroma polfinale se bosta uvrstila dva najboljša iz vsake skupine.

Hubert Hurkacz si ni priigral niti ene priložnosti za brejk. Foto: Reuters

Hubert Hurkacz si ni priigral niti ene priložnosti za brejk. Foto: Reuters

Đoković, ki ni osvojil zaključnega turnirja od 2015, je edini tekmovalec, starejši od 25 let. Hkrati vsi udeleženci med posamezniki prihajajo iz Evrope. Nagradni sklad turnirja je 7,25 milijona dolarjev. Zmaga v skupinskem delu je vredna 173.000 dolarjev, uvrstitev v polfinale 530.000 dolarjev, zmagovalec pa bo zaslužil 2,3 milijona dolarjev.

Naslov na zaključnem turnirju sezone, ki prvič poteka v Torinu, brani Medvedjev, ki je lani v londonski O2 areni v finalu ugnal Avstrijca Dominica Thiema.

Bo Srb ujel Federerja?
Rekorder po številu naslovov na zaključnih turnirjih je še vedno Švicar Roger Federer, ki je slavil šestkrat, zadnjič leta 2011. Đoković ima pet naslovov, zadnjič pa je bil na tem tekmovanju najboljši pred šestimi leti. Od udeležencev letošnjega turnirja so zaključni turnir dobili tudi Medvedjev (2020), Cicipas (2019) in Zverev (2018).

Medvedjev uspešno začel zaključni turnir ATP v Torinu

Rdeča skupina, 1. krog:
MEDVEDJEV (RUS/2)
− HURKACZ (POL/8)
6:7 (5), 6:3, 6:4

ZVEREV (NEM/3) − BERRETTINI (ITA/6)
7:6 (7), 1:0, b.b.


Zelena skupina, ponedeljek ob 14.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) – RUUD (NOR/7)

Ob 21.00:
CICIPAS (GRČ/4) – RUBLJOV (RUS/5)