in

Mickelson imel težave z igrami na srečo: Nisem se zavedal hurikana tam zunaj

Phil Mickelson z ženo. Foto: EPA

53-letni Phil Mickelson je v svoji dolgi in bogati karieri osvojil 57 profesionalnih zmag, od tega šest turnirjev serije major. Dolgo je rad igral na srečo, a zdaj je po poročanju BBC-ja prekoračil “zdravo mejo in postal zasvojen.”

“Pomanjkanje prisotnosti je bilo boleče”
To je nekako tako, kot bi zunaj divjal hurikan, jaz pa sem izoliran v zavetišču in se sploh ne zavedam, kaj se dogaja zunaj. Denar sicer nikoli ni bila težava, saj naša finančna varnost ni bila nikoli ogrožena, vendar sem bil tako raztresen, da nisem mogel biti prisoten s tistimi, ki jih imam rad, s tem pa sem povzročil veliko škode. Pomanjkanje prisotnosti je bilo tako boleče,” je med drugim zapisal na družbenih omrežjih.

Zahvalil se je ženi
Tukaj si, a nisi z nami, je nekaj, kar so mi pogosto govorili ves čas odvisnosti. To je vplivalo na tiste, ki so mi mar, na načine, ki se jih nisem zavedal ali jih nisem mogel popolnoma razumeti,” je še povedal Mickelson in se zahvalil svoji ženi Amy: “Zaradi njene ljubezni, podpori in predanosti sem se spravil nazaj na pravo pot. Ljubila me je in me podpirala v mojih najtemnejših in najtežjih časih. Brez nje ne bi mogel preživeti tega.