in

Na Alpe Cermis od Slovenk le Anamarija Lampič

Anamarija Lampič. Foto: EPA

Lampič in Urevc kljub padcu na zmagovalnih stopničkah

Z Evo Urevc sta v nedeljo v Dresdnu kljub padcu zasedli tretje mesto na ekipnem sprintu za svetovni pokal smučarskih tekačic. Dan prej je bila najboljša slovenska smučarska tekačica tretja posamično. To je bila zadnja tekma pred novoletno turnejo, ki se bo začela 28. in 29. decembra v Lenzerheideju. Tam bo seveda stavila predvsem na sprinte. Meni, da je naredila korak naprej tudi v prosti tehniki. Kljub napredku je na razdaljah še veliko rezerve.

Glavni cilj je Peking
Boljši nastopi in pripravljenost za tekme na razdaljah bodo koristili tudi večji vzdržljivosti v sprintih. V teh branim lansko skupno zmago. A se na to ne oziram. Globus že imam, imam pa v tej sezoni še druge cilje,” se Anamarija Lampič ozira predvsem proti Pekingu, zato na uvodnih tekmah sezone ni bilo nobenih skrbi, ker še ni stopila na zmagovalni oder. A stopničke je dočakala kaj hitro, saj je bila že v Davosu tretja, uspeh pa je v soboto (in v paru z Evro Urevc nedeljo) ponovila v Dresdnu.

Anamarija Lampič 3. v Dresdnu za enajste stopničke kariere

V Planico bo prišla neposredno s priprav
Novoletne turneje ne želi končati predčasno, ampak se bo spopadla z zloglasnim vzponom na Alpe Cermis, s katerim organizatorji tradicionalno začinijo zadnjo etapo. Potem bo izpustila francoski del svetovnega pokala in se s priprav vrnila v domačo Planico, kjer smučarske tekače čaka zadnja tekma pred olimpijskimi igrami. “Zagotovo v Planici ne bom v najboljši formi. Upam, da bodo to domači gledalci razumeli. Tekma ni v najprimernejšem trenutku. Osredotočila sem bom predvsem na sprint.”

Kdo na novoletno turnejo?
Od preostalih Slovencev je bil lahko z izkupičkom v Dresdnu zadovoljen predvsem Vili Črv, saj je osvojil svoje prve točke v svetovnem pokalu in bo tako kot Miha Šimenc nastopil na novoletni turneji. Janez Lampič, ki ga muči stara poškodba gležnja, bo pilil formo za nadaljevanje zime. Miha Ličef si je z dobrimi nastopi v celinskem pokalu prav tako priboril nastop v Lenzerheideju za prvenec na tekmah na najvišji ravni. Od deklet bodo v Švico 26. decembra ob Anamariji Lampič odpotovale še Eva Urevc in Anja Mandeljc, ki jo je v soboto sekunda ločila od točk pokala.