in

Na čelo ljubljanske Drame bo s 3. januarjem stopila Vesna Jurca Tadel

S tretjim januarjem prihodnjega leta bo vodenje ljubljanske Drame kot vršilka dolžnosti za obdobje enega leta prevzela Vesna Jurca Tadel.

Za tem, ko je konec novembra z mesta ravnatelja Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana nepreklicno odstopil Igor Samobor, saj je vsa dejanja trenutne ministrske ekipe, tako Samobor, doživljal kot nezaupnico, ki je ni pričakoval in ni mogel sprejeti, bo sedaj vodenje ljubljanske Drame prevzela Vesna Jurca Tadel.

Kot je za časnik Delo potrdil nekdanji ravnatelj Samobor, bo Jurca Tadel kot vršilka dolžnosti vodenje ljubljanske Drame prevzela s 3. januarjem prihodnjega leta. Vodenje bo prevzela za obdobje enega leta, Samobor pa bo svoji naslednici predal “kompletno pripravljen program za leto 2022”, še poroča Delo.

Na naše klice, da bi komentirali zamenjavo na položaju ravnatelja osrednje slovenske gledališke ustanove, se na ministrstvu za kulturo niso odzvali.

Vesna Jurca Tadel na čelo SNG Drame Ljubljana prihaja z mesta vodje sektorja za umetnost na direktoratu za ustvarjalnost ministrstva za kulturo. Je dramaturginja, kritičarka, esejistka in prevajalka, na kulturnem ministrstvu pa je bila zaposlena 26 let.

V večini slovenskih poklicnih gledališč je delala kot dramaturginja ali asistentka dramaturgije, v Mestnem gledališču ljubljanskem pa je bila zaposlena tudi kot v.d. umetniškega vodje. Leta 2007 je bila predsednica žirije Borštnikovega srečanja, leta 2007 in 2011 pa tudi članica žirije za nagrado Kresnik.

Oznake