in

Na klop Maribora naj bi znova sedel Šimundža

Foto: www.alesfevzer.com

Kot je znano, so se vijoličasti po nizu slabih izidov včeraj razšli z Damirjem Krznarjem.

52-letni Šimundža je bil v Ljudskem vrtu že igralec in trener (od oktobra 2013 do avgusta 2015), nazadnje pa je deloval pri Ludogorcu. Svoje službovanje v Bolgariji je končal na začetku marca letos.

Med legende mariborskega kluba se je vpisal predvsem z zadetkoma leta 1999 v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti Lyonu in v 1. krogu tega tekmovanja v Kijevu za zmago nad Dinamom z 0:1.

Jeseni 2013 je s klopi vodil Maribor do zgodovinske prezimitve v Evropi (do zdaj edine), ki so si jo Štajerci zagotovili z zmago nad Wiganom z 2:1. V 1/16-finala je bila nato močnejša poznejša zmagovalka Sevilla (2:2 v Mariboru, 2:1 v Sevilli).

Dvakrat je bil z vijoličastimi tudi državni prvak, avgusta 2015 pa se je od kluba izpod Kalvarije poslovil po izpadu v 2. predkrogu Lige prvakov proti Astani ter slabšem začetku državnega prvenstva in domačem porazu z 0:3 proti Olimpiji.

V času, ko je bil trener Maribora, je zanj igral tudi zdajšnji športni direktor Marko Šuler. V klub je prišel decembra 2013.

Kakšen status uživa Šimundža v mestu pod Pohorjem, kjer tudi živi, med drugim dokazuje dogajanje maja 2021, ko se je v Ljudskem vrtu veselil naslova državnega prvaka z Muro. Sobočani so tedaj v zadnjem krogu na odločilni tekmi premagali vijoličaste z 1:3, med slavjem pa Anteju niso skandirali le gostujoči navijači, ampak tudi Viole.