in

Na svetovno prvenstvo oslabljene, a z novim selektorjem

Barbara Lazović bo manjkala zaradi poškodbe kolena. Foto: www.alesfevzer.com

Že nekaj časa je jasno, da zdajšnji rod ženske rokometne reprezentance svoj vrhunec načrtuje za evropsko prvenstvo, ki ga bo konec prihodnjega leta Slovenija priredila skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo. Pred največjim ženskim rokometnim tekmovanjem na slovenskih tleh bo reprezentanca v začetku prihodnjega meseca nastopila na SP-ju v Španiji.

Že v prvem delu tekmovanja jo v Granollersu čakajo izjemno zahtevne tekme. Najprej se bo 3. decembra pomerila s Črno goro, 5. decembra s Francijo, 7. decembra pa z Angolo. V drugi del tekmovanja bodo napredovale tri najboljše ekipe.

Vabljeni na TV SLO 2 in MMC!
Prenose tekem svetovnega prvenstva boste lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Po štirih ali petih letih bom imel priložnost voditi reprezentanco na velikem tekmovanju, izjemno vesel sem, da bo to Slovenija,” je na spletnem medijskem druženju uvodoma dejal črnogorski strokovnjak na klopi Slovenije.

“V Granollersu bomo nastopili v izjemno zahtevni skupini. V njej so letošnje olimpijske prvakinje iz Francije, vedno močne Črnogorke in neugodne Angolke, ki so nas pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu na Japonskem premagale za devet golov. Tudi v primeru, da bi nastopili z vsemi najboljšimi igralkami, proti tako imenitnim tekmicam, kot nas čakajo v skupinskem delu v Španiji, ne bi bili v vlogi favoritinj,” je v zvezi s tem dodal Adžić.

Črnogorcu največ sivih las povzroča odsotnost Lazovićeve in Ferfolje. “Od vseh slovenskih igralk najbolje poznam prav Lazovićevo. Njena odsotnost se bo močno poznala predvsem v našem centralnem bloku, kjer bo manjkala tudi Ferfolja, obe igralki sta izjemno pomembna člena v naši verigi,” pravi Črnogorec. “Ob tem kaže omeniti, da se nekatere igralke vračajo po poškodbah, denimo Branka Zec in Valentina Klemenčič, nekatere so pred kratkim prebolele covid-19, medtem ko Aneja Beganović še vedno išče nove delodajalce in je od poletja brez kluba,” je še dodal Adžić.

Na njegovem seznamu je trenutno 26 rokometašic, dokončnih 17 potnic za Španijo pa bo določil po pripravah v Poreču.

Na Adžićevem širšem seznamu so naslednje igralke:
Vratarke: Karin Kuralt, Amra Pandžić, Maja Vojnović in Branka Zec;
Krilne igralke: Iza Bon Brzin, Katarina Regner, Maja Svetik, Petra Kramar, Živa Čopi, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić;
Zunanje igralke: Ana Abina, Ema Hrvatin, Erin Novak, Tjaša Stanko, Nuša Fegic, Elizabeth Omoregie, Nina Zulić, Nina Žabjek, Ana Gros in Dominika Mrmolja;
Krožne napadalke: Aneja Beganović, Manca Jurič, Valentina Klemenčič, Nataša Ljepoja in Urška Zelnik.