in

Na tožilstvu in policiji zaradi posnetka pogovora med Vizjakom in Petanom sprožili postopke

Bojan Petan in Andrej Vizjak. Foto: BoBo

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani so tako potrdili, da v zadevi vodijo predkazenski postopek, a zaradi faze, v kateri je predkazenski postopek, več informacij ne morejo posredovati, so pojasnili.

Podobno pravijo tudi na policijski upravi Novo mesto, kjer sicer poudarjajo, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov konkretnejših odgovorov ne morejo posredovati.

So pa potrdili, da “policija vse razpoložljive informacije celovito preverja z vidika morebitnega obstoja razlogov za sum katerega koli kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti”.

“V primeru potrditve bo izvedla vse potrebne ukrepe za dokazovanje kaznivega dejanja in zavarovanje dokazov,” so navedli na novomeški policijski upravi.

Kot je znano, je POP TV v sredo objavil tudi daljši pogovor Petana in Vizjaka iz leta 2007, na katerem je slišati, kako se dogovarjata glede poteka prevzema Term Čatež. Vizjak med drugim omeni tudi možnost grožnje sodniku, zaradi česar so svoje ogorčenje že izrazili tudi v sodniškem društvu.

Vizjak o ozadju pogovora s Petanom: Posnetek je pristen. Želel sem preprečiti oškodovanje Term Čatež