in

Na zadnji septembrski dan vabljeni na dobrodelni pohod na Sv. Primoža

Dobrodelni pohod na Sv. Primoža bi moarl biti 23. septembra, vendar so ga zaradi slabega vremena prestavili na 30. september. Foto: Modre novice.

Dobra volja, dobra družba, dober namen. To je že vsa leta slogan Modrih novic, ki organizirajo Dobrodelni pohod. Prostovoljni prispevek za dobrodelni sklad je 10 evrov (otroci brezplačno), v zameno pa dobite bon za malico in majico pohoda. Zbran denar gre v celoti za dobrodelne namene, in sicer prek Zveze prijateljev mladine Slovenije družinam iz regije, kjer izhajajo Modre novice (občine Kamnik, Komenda, Mengeš, Trzin in Domžale).

Dobrodelni pohod se bo začel ob 8. uri. Na vrhu Sv. Primoža pa bo poskrbljeno tudi za glasbo – letos bodo nastopili Duo Ajdčao in trio Frajarji. Poleg tega bodo na voljo kratkočasne zabavne igre za otroke, ki bodo kot nagrado za vzpon dobili tudi brezplačno medaljo. Manjkala ne bo niti torta velikanka.

Veseli smo, da se našega pohoda na Sv. Primož vsako leto udeleži več pohodnikov in pohodnic, predvsem pa smo ponosni, da nas nekateri udeleženci podpirajo že od prvega pohoda dalje. Upamo, da se tudi tokrat zberemo v čim večjem številu in tako s skupnimi močmi pomagamo najbolj prizadetim v ujmi,” se nadejajo organizatorji.