in

Najlepša plaža v Evropi slavi tudi po temni zgodovini

Na TripAdvisorjevi lestvici najlepših plaž v letu 2023 je prvo mesto med evropskimi zasedla islandska plaža, znana po surovem okolju in temni zgodovini.

Plažo Reynisfjara v bližini islandske vasi Vik je priljubljena spletna stran TripAdvisor razglasila za najlepšo v Evropi, čeprav ni namenjena kopanju in poležavanju na soncu. Plaža je znana po črnem pesku, ki je nastal z izlivanjem lave v ocean. Obdajajo jo visoke skale, valovi pa lahko zaradi močnih tokov dosežejo tudi do 40 metrov višine, piše index.hr.

Ljubitelji serije Igra prestolov jo bodo prepoznali kot eno od prizorišč snemanja, a kot piše index.hr, ima plaža tudi v resničnem svetu za seboj temačno zgodovino. Mnogi turisti naj bi se na plaži namreč smrtno ponesrečili, ko so poskušali narediti popolno fotografijo.

Močni atlantski valovi ob obalo udarjajo v nepredvidljivih intervalih, zato turisti, ki se vodi preveč približajo, tvegajo, da jih valovi odnesejo na skale.

Reynisfjara
PROFIMEDIA

Prvo mesto na lestvici najlepših plaž na svetu pa je v letu 2023 zasedla brazilska plaža Baia de Sancho.

Baia de Sancho
PROFIMEDIA

Na seznamu ni bilo niti ene hrvaške plaže, poleg brazilske in islandske pa so bile na lestvici še plaže na Arubi, v Avstraliji, Indiji, na otokih Turks in Caicos, na Portugalskem, Lampedusi, Kubi in Havajih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.