in

Najlepše darilo za rojstni dan: Ema Volavšek na stopničkah!

Ema Volavšek je bila že po skoku druga, prednost pa je ubranila na petkilometrskem teku. Foto: EPA

To so prve stopničke za slovensko nordijsko kombinacijo! Foto: EPA

To so prve stopničke za slovensko nordijsko kombinacijo! Foto: EPA

Slovenska reprezentantka, ki je v sredo praznovala 19. rojstni dan, je bila pred tem v sezoni najvišje na četrtem mestu pretekli konec tedna v Otepääju.

Nepremagljiva ostaja svetovna prvakinja Norvežanka Gyda Westvold Hansen, ki je v petem nastopu dosegla še peto zmago sezone.

Ema Volavšek je po skoku in petkilometrskem teku za njo zaostala 46,6 sekunde, Japonka Juna Kasai na tretjem mestu pa 1:01,3 minute.

Slovenski uspeh je z desetim mestom dopolnila Silva Verbič.

Gyda je razred zase, čeprav sem bila danes na skakalnici že zelo blizu, tekaško pa tudi nisva zelo narazen, a še vseeno je predobra. Všeč pa mi je, da sem bila močnejša od vseh drugih. Vem, da konkurenca ni velika, a smo na visoki ravni in se je vseeno treba zelo potruditi, če želiš biti dober,” je po zgodovinskem dnevu za slovensko žensko nordijsko kombinacijo povedala Ema Volavšek.

Smejalo se je tudi trenerju Goranu Janusu: “Vse od poletja smo verjeli, da bodo stopničke. Trdo smo delali. Zelo sem vesel za Emo in tudi Silvo, ki sta napredovali v skokih, tudi tečeta dobro.”

V skupnem seštevku svetovnega pokala so na vrhu tri Norvežanke (Hansen 500 točk, Hagen 282 točk in Leinan Lund 250 točk), četrta pa je Ema Volavšek (246).