in

Narok v tožbi Snežiča zoper poslanca Kordiša preklican zaradi lažnega sporočila o podtaknjeni bombi

Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bi moral potekati predobravnavni narok v zasebni tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča zoper poslanca Levice Miho Kordiša zaradi žaljive obdolžitve. Snežič Kordiša kazensko preganja zaradi žaljive obdolžitve. Zbodlo ga je, da ga je Kordiš v soočenju kandidatov za predsednika republike oktobra 2022 na Televiziji Slovenija označil za razvpitega kriminalca, s tem pa je Kordiš po Snežičevem mnenju trdil nekaj, kar lahko škoduje njegovi časti in dobremu imenu.

Snežič je pred začetkom tokratnega naroka poudaril, da Kordiša kazensko preganja zato, ker je poslanec Levice v enem od televizijskih soočenj proti njemu izrekel “nekaj žaljivih besed“.

Med drugim da ga je označil za kriminalca in da “perem denar za Orbana, Putina, Janšo in podobne neumnosti,” je izjavil. Stranka Levica, je dodal Snežič, ga stalno napada, ob čemer je spomnil, da je zaradi žaljive obdolžitve sprožil tožbo tudi zoper ministra za delo in koordinatorja Levice Luko Mesca.

Snežič v tožbi za Kordiša zahteva mesec javnih del v Karitasu

Snežič je poudaril, da bo svojo nedolžnost dokazoval tudi s potrdili o tem, da se zoper njega ne vodi noben kazenski postopek v Sloveniji in v BiH. “Mislim, da je dovolj dokazov, da nisem kriminalec in da ne perem denarja,” je dejal in dodal, da za poslanca Levice ne bo zahteval zaporne kazni, ampak mesec dni javnih del v Škofijski karitas.

Vse, kar priznavam, je, da govorim resnico in prav zato, ker govorim resnico, me Rok Snežič tudi preganja,” pa je dejal Kordiš in poudaril, da je Snežič “obsojeni goljuf in nekdanji arestantski cimer Janeza Janše, v tem trenutku je državi dolžan več kot pol milijona evrov“. Spomnil je tudi, da je NPU zoper Snežiča sprožil ovadbo in postopke zaradi sodelovanja v mednarodni kriminalni združbi, ki je “težka 22 milijonov evrov“.

Kljub temu Snežič vztraja, da v Sloveniji ne razpolaga s transakcijskim računom, živi luksuzno in se nasploh norčuje iz delovnih državljank in državljanov v tej državi in tega mu seveda ne nameravam še naprej dopuščati. Ljudje v tej državi delajo veliko preveč trdo, da bi se taki kriminalci, kot je Rok Snežič, iz njih norčevali,” je navedel Kordiš.

Naroka nato ni bilo, ker so v ljubljanski sodni palači znova prejeli klic o domnevno podtaknjeni bombi, zato je policija izpraznila prostore sodišča. Vse obravnave pa so prekinili oziroma preklicali. Obvestilo o bombi se je nato izkazalo za lažno.

Gre sicer za peti tovrsten dogodek letos, doslej pa so se vse najave o bombi izkazale za lažne.
Naslednja obravnava je sklicana za 23. maja.

Konec novembra lani so sicer zaradi anonimnega klica, da je v prostorih ljubljanskega sodišča podtaknjega bomba, prekinili tudi začetek sojenja v kazenski zadevi, v kateri Snežič kot zasebni tožnik novinarjem portala Necenzurirano Vesni Vuković, Primožu Cirmanu in Tomažu Modicu očita kazniva dejanja razžalitve in žaljive obdolžitve.