in

Nemčija močno povečala uvoz indijskega goriva, narejenega iz ruske nafte

Črpanje nafte pri ruskem mestu Almetjevsk. Foto: Reuters

Po podatkih nemškega urada se je uvoz naftnih izdelkov iz Indije v prvih sedmih mesecih letošnjega leta v primerjavi z istim obdobjem lani povečal za več kot 12-krat. Nemčija je v tem obdobju v Indiji tako kupila za 451 milijonov evrov indijskih naftnih izdelkov.

Podatki Združenih narodov pa kažejo, da je tudi Indija v istem obdobju iz Rusije uvozila velike količine surove nafte, poroča Al Džazira.

Pri uvozu iz Indije gre sicer predvsem za derivate, ki se uporabljajo pri proizvodnji dizelskega goriva ali kurilnega olja. Po podatkih ZN-a Indija od začetka ruske invazije v Ukrajini uvaža surovo nafto za proizvodnjo teh derivatov izključno iz Rusije.

Čeprav je ta prodaja zakonita, kritiki pravijo, da predstavlja obvoz za rusko nafto in zmanjšuje učinek sankcij, katerih namen je Moskvi odvzeti prihodke za financiranje njenih vojnih prizadevanj.

Spomnimo, zaradi ruskega napada na Ukrajino je Nemčija ustavila neposredni uvoz nafte iz Rusije, zahodne države pa so uvedle omejitve cen nafte iz Rusije.

Rusija našla druge poti

Tednik Der Spiegel je poročal, da Rusija kljub tem sankcijam še vedno prejema precej več kot 60 dolarjev za 159-litrski sodček nafte, kar je zgornja cena, ki so jo za nafto iz Rusije določile države G7. V zadnjih nekaj tednih nemški mediji tudi vse pogosteje poročajo o tem, kako Rusija zaobide zahodne gospodarske sankcije z uvozom in izvozom čez sosednje države, kot je Kazahstan.

Vodja zunanje politike EU-ja Josep Borrell je maja na svojem blogu priznal, da gre za vprašljiva dejanja. “Mi v EU-ju ne kupujemo ruske nafte, ampak kupujemo dizelsko gorivo, pridobljeno s prečiščevanjem te ruske nafte nekje drugje. S tem se izognemo našim sankcijam. Vse to sproža tudi moralna vprašanja,” je zapisal.