in

New York – Atlanta 61:51 (polčas), ob 4.30: Utah – Dallas

Julis Randle je že do odmora zbral 14 točk in 10 skokov. Knicksi iščejo pot iz krize. Izgubili kar 11 od zadnjih 17 tekem na domačem parketu. Foto: AP

V postavi ne bo najmanj devetih igralcev, sedmerice zaradi koronskih protokolov. Manjkali bodo Dončić, Tim Hardaway, Maxi Kleber, Reggie Bullock, Trey Burke, JaQuori McLaughlin in Josh Green. Na listi poškodovanih sta še Eugene Omoruyi in Willie Cauley-Stein, vprašljiv pa je tudi nastop latvijskega centra Kristapsa Porzingisa, ki je manjkal na prejšnjih dveh tekmah zaradi poškodbe desne noge.

Trener Dallasa Jason Kidd je zato pred nadaljevanjem omenil, da bi bilo bolje, če bi namesto petih odigrali le dve tekmi večera, kjer v ekipah nimajo težav z okužbami. “Toda na žalost bomo igrali vsi. To pomeni, da bodo na božični dan igrali fantje, ki so sicer rezervisti, tako bo to tudi poseben praznični dan zanje,” je poudaril Kidd.

Ob 23.00 se bosta srečali najboljši ekipi lige. Phoenix, ki je na domačem parketu dobil 15 tekem zapored, se bo srečal z Golden Statom. Bojevniki bodo oslabljeni. Damion Lee, Jordan Poole in Andrew Wiggins so v koronskih protokolih. Stephen Curry bo imel težko nalogo proti razigranim Sunsom.

Bickerstaff na klopi Clevelanda do leta 2027
J. B. Bickerstaff je podaljšal pogodbo s Clevelandom do leta 2027. Generalni menedžer Koby Altman ni razkril podrobnosti. 42-letni Bickerstaff je trener Clevelanda od 19. februarja 2020. V dozdajšnjem delu sezone so njegovi varovanci dosegli 19 zmag in doživeli 13 porazov ter so trenutno na petem mestu v vzhodni konferenci. Cleveland je v sezoni 2019/20 dosegel le 19, v sezoni 2020/21 pa 22 zmag ter se ni prebil v končnico.

J.B. Bickerstaff je nedvomno pravi trener za našo ekipo. Vsi v klubu verjamemo, da je pred nami svetla prihodnost. Razlogi za podaljšanje pogodbe niso samo dosežki v tej sezoni, sledi njegovega dela so vidne odkar je prevzel trenerske vajeti v našem klubu,” je dejal Altman.


Sobota ob 18.00:
NEW YORK – ATLANTA

Ob 20.30:
MILWAUKEE – BOSTON

Ob 23.00:
PHOENIX – GOLDEN STATE

Nedelja ob 2.00:
LA LAKERS – BROOKLYN

Ob 4.30:
UTAH – DALLAS


Tekme 26. decembra:
MIAMI – ORLANDO
CLEVELAND – TORONTO
WASHINGTON – PHILADELPHIA
SACRAMENTO – MEMPHIS
OKLAHOMA CITY – NEW ORLEANS
SAN ANTONIO – DETROIT
CHICAGO – INDIANA
LA CLIPPERS – DENVER