in

Novi član Olimpije je vezist Robert Muradžija

Robert Muradžija bo okrepil konkurenco v zvezni vrsti zmajev. Foto: NK Olimpija

Pred tem je igral še za Zagreb, avstrijski Liefering in Osijek. Njegov prestop iz Osijeka v FC Köbenhavn je bil leta 2019 vreden 2,7 milijona evrov. Na Danskem je zaigral na 29 obračunih in se podpisal pod zadetek in dve asistenci. V Rijeki v tej sezoni ni igral veliko, na zelenici je bil na treh tekmah hrvaške lige in še na eni tekmi pokala.

Moja zgodba pri Rijeki ni bila ravno najboljša. Klub je zamenjal trenerja in tudi moj status se je žal spremenil. Kar zadeva fizično pripravljenost, sem na visoki ravni. Ves čas sem marljivo treniral, vsak trening sem vzel maksimalno resno. Vem, da mi manjka tekem, prav zato sem se tudi odločil za menjavo okolja. Prepričan sem, da se lahko v dresu Olimpije vrnem v svojo najboljšo formo, in to zelo hitro,” je za spletno stran Olimpije povedal Muradžija.

Zares sem srečen, ker sem postal nogometaš Olimpije. Tudi zato, ker sem v svoji karieri igral s kar nekaj nogometaši iz Slovenije in vsakič, ko smo se začeli pogovarjati o Olimpiji, sem o njej slišal predvsem zelo veliko vzpodbudnih, pozitivnih besed. Stadion v Ljubljani na področju nekdanje Jugoslavije tako ali tako velja za enega najlepših in lahko sem se na lastne oči prepričal, da je temu zares tako. Veliko sem slišal tudi o navijačih, vsi so mi govorili, da vsakič glasno podpirajo svoj klub, da jih je veliko in da znajo na stadionu pripraviti izjemno vzdušje. Prav tako so mi vsi, s katerimi sem se v preteklosti pogovarjal o Olimpiji, vedno znova poudarili, da gre za klub, ki se vsakič znova bori za lovorike. Te pa so v nogometu seveda najpomembnejše in vsak nogometaš želi igrati za klub, ki želi osvojiti kar največ,” je še povedal Muradžija.