in

Ob 10.00 prva vožnja veleslaloma v Lienzu

Meta Hrovat je na zadnjih dveh veleslalomih odstopila. Foto: EPA

Prejšnji teden sta bila v Courchevelu dva veleslaloma. Prvega je dobila Mikaela Shiffrin, na drugem pa je zasedla drugo mesto, potem ko jo je prehitela Švedinja Sara Hector. Ameriški zvezdnici, ki je slavila tudi na uvodnem veleslalomu zime v Söldnu, je nastop v Lienzu preprečila okužba z novim koronavirusom. Shiffrin sicer vodi v skupnem seštevku in veleslalomski razvrstitvi. Medtem ko bo koledarsko leto končala na vrhu seštevka svetovnega pokala, pa jo v disciplini lahko prehiti Sara Hector.

Neposredni prenos veleslaloma na TV SLO 2 in MMC-ju

Meta Hrovat želi v Lienzu popraviti vtis po dveh odstopih

Na zadnjem veleslalomu je do točk prismučala le Andreja Slokar. Najboljša slovenska veleslalomistka je v Courchevelu dvakrat odstopil. Na drugi tekmi je predčasno drugo vožnjo končala tudi Ana Bucik, ki je dan predtem z 12. mestom izenačila svoj najboljši veleslalomski izid. Do točk je na prvem veleslalomu v Franciji prišla tudi Neja Dvornik. V svetovni pokal se po izpahu rame vrača Tina Robnik.

Finalna vožnja se bo začela ob 13.00. V sredo bo v Lienzu še slalom, ki ga boste prav tako lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju. V novem letu se bo svetovni pokal nadaljeval 4. januarja s slalomom v Zagrebu, nato pa je že na sporedu zlata lisica z veleslalomom in slalomom. Do olimpijskih iger je zatem na sporedu le še en veleslalom, ki ga bo gostil Kronplatz.

Štartna lista (10.00/13.00, TV SLO 2):
 1 T. WORLEY      FRA      
 2 F. BRIGNONE     ITA      
 3 P. VLHOVA      SLK      
 4 M. GISIN      ŠVI      
 5 M. BASSINO     ITA      
 6 S. HECTOR      ŠVE      
 7 A. ROBINSON     NZL      
 8 S. GOGGIA      ITA      
 9 K. LIENSBERGER   AVT      
10 M. HROVAT      SLO      
11 S. BRUNNER     AVT      
12 R. MOWINCKEL    NOR      
13 N. O'BRIEN     ZDA      
14 M. F. HOLTMANN   NOR      
22 A. BUCIK      SLO      
26 A. SLOKAR      SLO      
27 T. ROBNIK      SLO      
45 N. DVORNIK     SLO      
V živo