in

Odbojkarice Lodž zapuščajo z zanesljivo zmago nad Južno Korejo

Foto: volleyballworld.com

Slovenke so z dvema zmagama in petimi porazi skupaj zbrale šest točk, kar jim je v skupini C prineslo šesto mesto. S sproščeno igro so v prvih dveh nizih tekmice povsem nadigrale. Že v končnici drugega dela so varovanke Marca Bonitte popustile in dovolile tekmicam, da so se razigrale.

Posledica tega je bila, da je bil tretji niz precej bolj izenačen, v njem sta se ekipi menjavali v vodstvu, v končnici pa je vendarle prevladala kakovostna prednost slovenskih igralk, Mija Šiftar v napadu in blok sta vendarle poskrbela, da se tekma ni nepotrebno podaljšala.

Mlada slovenska vrsta je tako spet pokazala, da je pred njo lepa prihodnost, treba pa se bo znebiti predvsem nihanj v igri in padca zbranosti. Teh je bilo tudi v zadnjem obračunu. V prvem nizu, v katerem so tekmice dosegle vsega 13 točk sicer ne, v drugem pa že.

Prvi je bil na začetku, ko so tekmice izničile prednost 5:1, drugi pa ob koncu, ko so iz -11 (11:22) prišle na -4. A na srečo je mučenje končala Iza Mlakar, ki je žogo poslala na zadnjo črto. Šiftar, ki se je izkazala tudi s servisi, je bila z 12 točkami spet najučinkovitejša v slovenski vrsti, ki je kar 12 točk dosegla z bloki, pet jih je prispevala Nika Milošič, štiri pa Saša Planinšec.


Olimpijske kvalifikacije, Lodž
SLOVENIJA – JUŽNA KOREJA
3:0 (13, 20, 23)

Slovenija: Mlakar 10 (1 blok), Pogačar 1, Pucelj, Lorber Fijok 9 (1 as), Zatković 3 (1 blok), Šiftar 13, Najdič, Velikonja Grbac, Milošič (10, 1 as, 5 blokov), Mazej, Planinšec 7 (4 bloke), Kukman, Banko, Ramić.

Južna Koreja: J. Lee, D. Kim, E. Park, J. Kim, Y. Kim, Moon 5 (1 as), J. Park 4, D. Lee 12 (1 blok), S. Lee 6 (1 blok, 1 as), Jung 7, Pyo 5, Kwon, H. Lee 3, Kang.