in

Odbojkarji pred lovom na olimpijsko vozovnico v Tokiu dobili pripravljalno tekmo

Skupna fotografija slovenske reprezentance in moštva Great Bears. Foto: OZS

Tokijski klub v svojem športnem kompleksu Slovencem omogoča treniranje pred selitvijo na uradna prizorišča kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih bo prihodnje leto gostil Pariz. Odbojkarji lovijo prvi nastop pod petimi krogi, na Japonsko pa so pripotovali na krilih dobrih predstav na evropskem prvenstvu, na katerem so zasedli tretje mesto.

Slovenija je slavila zmago s 4:1 (20, 23, -14, 18, 20). Uvodna niza je odigrala z že znano postavo, preostale tri zgolj z igralci s klopi. Največ točk sta zbrala Nik Mujanović in Žiga Štern, oba po 16. Slovenci so zbrali 14 blokov, od tega Rok Možič štiri in Štern tri.

“Tekma je bila za nas dober test po dolgi poti na Japonsko. Uigravali smo postavi. Na začetku smo bili morda malo zarjaveli, vendar smo nadaljevali dobro, tudi z igralci s klopi. Preverili smo nekaj možnosti v igri, na katere so se fantje zelo dobro odzvali,” je po tekmi dejal Matteo De Cecco, pomočnik selektorja Gheorgheja Cretuja.

“Kljub 14-urnemu potovanju je pot minila precej hitro. V Tokio smo prispeli z direktnim letom z Dunaja. Vsi smo zdravi in dobro razpoloženi. To je najpomembnejše,” je dodal Klemen Čebulj. Kvalifikacijski turnir se bo začel konec tedna. Urnik v Tokiu bo sila natrpan, saj bodo v devetih dneh odigrali sedem tekem.

V skupini B se bodo v soboto, 30. septembra, ob 10.00 po lokalnem času najprej srečali s Tunizijo. Naslednji dan jih nato čaka tekma s Turčijo, po dnevu premora pa še tekmi s Finsko in Egiptom. Po novem dnevu premora slovensko vrsto med 6. in 8. oktobrom čaka še zadnji sklop tekem proti ZDA, Japonski in Srbiji.


SKUPINA B, Tokio, sobota ob 3.00:
SLOVENIJA – TUNIZIJA

Nedelja ob 3.00:
SLOVENIJA – TURČIJA

Torek ob 3.00:
SLOVENIJA – FINSKA

Sreda, 4. oktobra, ob 3.00:
SLOVENIJA – EGIPT

Petek, 6. oktobra, ob 9.00:
SLOVENIJA – ZDA

Sobota, 7. oktobra, ob 12.25:
SLOVENIJA – JAPONSKA

Nedelja, 8. oktobra, ob 9.00:
SLOVENIJA – SRBIJA

Na olimpijske igre se uvrstita najboljši dve reprezentanci.