in

Odziv Olimpije: V našo delegacijo metali plastenke in pivske kozarce

Navijači Rogaške so napadli športnega direktorja Olimpije Gorana Boromiso. Foto: www.alesfevzer.com

Glavni sodnik Alen Bubek je v 91. minuti ob izidu 0:0 dosodil najstrožjo kazen za Olimpijo. V kazenskem prostoru je po predložku s prostega strela padel Marko Mijailović, ki ga je podrl Andrej Pavlović. Z bele točke je bil natančen Rui Pedro. V 99. minuti je zmago dokončno potrdil Raul Florucz. Po zmagi z 2:0 so zmaji na tretjem mestu, za vodilnim Celjem zaostajajo štiri točke.

Sorodna novica
Drobne: Vsi vemo, kako se Olimpiji piska

Po pisku enajstmetrovke se je obračunavalo na delu tribune, namenjene VIP-gostom. Ker sektorji med seboj niso dovolj dobro ograjeni, so se v dogajanje vključili celo preostali gledalci. Navijači Rogaške so napadli športnega direktorja Gorana Boromiso, ki je tekmo spremljal v družbi direktorja Igorja Barišića, strokovnjaka za telesno pripravo Nikole Vidovića ter mlajšega sina, navajajo pri ljubljanski zasedbi.

V delegacijo NK Olimpija so metali plastenke in pivske kozarce, sledili so jim tudi v VIP-notranje prostore. Nasilno vedenje se je nadaljevalo tudi po tekmi v predoru ob igrišču. Bili smo priča zmerljivkam in grobim reakcijam, zato so naši igralci morali tekmovališče zapustiti v spremstvu policije,” so zapisali pri državnih prvakih.

Ljubljančani ogorčeni nad stanjem zelenice
Vodstvo ljubljanskega kluba tudi opozarja, da je bila zelenica na igrišču v zelo slabem stanju. “Neprimerno pripravljena in v nasprotju z vsemi smernicami vodilnih organizacij, kot sta Fifa in Uefa. Tveganje poškodb je bilo tako zelo veliko.”

“Obsojamo vsako nasilno in nešportno vedenje in se trudimo delovati v skladu z vrednotami, v katere verjamemo. S pošteno igro in v duhu fair playa bomo v našem klubu nadaljevali sezono in se trudili, da se takšni incidenti ne bodo ponovili,” so sklenili izjavo.

V Rogaški Slatini vroče na zelenici, na častni tribuni pa je zavrelo