in

Opeka morala priznati premoč Hrvatici

Lara Opeka v akciji v Laškem. Foto: Dare Rupar

Edina, ki je v zadnjem krogu pred glavnim turnirjem stopila za mize je 20-letna Ljubljančanka, članica Kajuha Slovana Lara Opeka, ki je že s tem dosežkom presegla svoja pričakovanja. Tudi dvoboj s prvo nosilko kvalifikacij, Hrvatico Matejo Jeger (123), je začela odločno in sprva se ni poznalo, da je tekmica več kot 500 mest više na svetovni lestvici.

Opeka je povedla s 4:0 in 8:5, toda po izenačenju na 8 je Jeger stvari vzela v svoje roke in vse do konca nadzorovala potek dvoboja. “Danes sem igrala precej slabše kot včeraj. Predvsem mi je zmanjkovalo osredotočenosti. Začetek je sicer obetal. Tekmice nisem poznala, posledično tudi ona mene ne. Ravni igre z začetka preprosto nisem znala zadržati. Danes sem v primerjavi z včeraj pogrešala predvsem sproščenost, bila sem pod vtisom takega dvoboja in igra ni stekla,” je po dvoboju dejala Opeka.

Prenos slovenskih dvobojev na MMC-ju
V četrtek ob 15. ure dalje boste lahko v neposrednem prenosu na naši spletni strani spremljali dvoboja slovenskih igralcev, Tokića in Kožula.

Kot je Lara povedala, je včeraj igrala precej bolje kot danes. Preveč je bilo napak že na prvem sprejemu in tega na takem turnirju ne smeš početi. Vsekakor drži, da je turnir težak, ampak naše igralke bi morale nastop na takem turnirju vzeti predvsem kot veliko priložnost. Več je treba vložiti v svojo igro, več trenirati in enostavno igrati namizni tenis. Tudi za glavni turnir nam žreb ni naklonjen. Ne vem zakaj se nam to dogaja na vsakem domačem turnirju. Ko smo na tujem, se domačinom – vsaj po moje – zdi, da je vse drugače.

Vesna Ojsteršek

Ojsteršek: Tak turnir predvsem velika priložnost
Po prvem delu uvodnega turnirja v Laškem je spregovorila tudi selektorica slovenske vrste Vesna Ojsteršek, ki je za turnir prijavila kar devet igralk. Tri bodo nastopile v glavnem turnirju, ki se začne v četrtek. “Kot je Lara povedala, je včeraj igrala precej bolje kot danes. Preveč je bilo napak že na prvem sprejemu in tega na takem turnirju ne smeš početi. Vsekakor drži, da je turnir težak, ampak naše igralke bi morale nastop na takem turnirju vzeti predvsem kot veliko priložnost. Več je treba vložiti v svojo igro, več trenirati in preprosto igrati namizni tenis. Tudi za glavni turnir nam žreb ni naklonjen. Ne vem, zakaj se nam to dogaja na vsakem domačem turnirju. Ko smo na tujem, se domačinom – vsaj po mojem mnenju – zdi, da je vse drugače. Vsak set tudi jutri bo velik uspeh naših, saj bomo na nasprotni strani mize imele take igralke, kot so Szocz, Diaz in Vega,” je povedala selektorica, ki je sredino popoldne izkoristila za trening s svojimi najboljšimi igralkami.

Podobno je s svojo trojko opravila tudi Andreja Ojsteršek Urh, ki bo v četrtek v areno Treh Lilij poslala Bojana Tokića, Denija Kožula in Petra Hribarja. Zanimivo pa je, da je Tokić v vlogi belgijskega selektorja prek kvalifikacij spravil kar dva svoja igralca.