in

Ormožani in Celjani za pokalno lovoriko

Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polfinalu so se Koprčani brezkompromisno podali v boj proti papirnatim favoritom iz Celja. V prvi polovici tekme so jim bili povsem konkurenčni, sredi drugega polčasa pa so pridelali tri gole zaostanka (21:24, 22:25 in 23:26).

Ko je že kazalo, da so izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića ujeli pravšnji ritem, pa so jim Koprčani po golih Jake Moljka in Adama Bratkovića v 49. minuti povsem zadihali za ovratnik (25:26).

V prelomnih trenutkih dvoboja so se Celjani le zbrali in pet minut pred koncem rednega dela znova povedli za tri gole (29:26). Lepe prednosti, tudi najvišje v prvem polfinalnem obračunu v Ormožu, niso zapravili, po hudem boju so si tudi priigrali finalno vozovnico, čeprav so se jim Koprčani po golu Benjamina Bekrića v zadnji minuti znova približali na gol zaostanka (30:29).

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Koprčan Aleks Vlah z devetimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Nebojša Bojić z 18 obrambami. Tine Poklar je za Koper dosegel deset zadetkov, vratar Marin Đurica pa je zbral 12 obramb.

Ormož pred domačimi navijači v finale
Prleki so izgubili obe ligaški tekmi proti Dolenjcem v tej sezoni, na današnji polfinalni pokalni tekmi pa so unovčili prednost domačega igrišča in si priigrali najbolj prestižno tekmo na zaključnem turnirju.

Večji del prvega in drugega polčasa je minil v povsem enakovredni predstavi, prelomni trenutki dvoboja pa so bili domena domačih rokometašev. Na krilih izjemno razpoloženega Tilna Kosija in bravuroznih obramb Tomislava Balenta so v 50. minuti povedli z 21:17, lepe prednosti pa vse do zadnjega zvoka sirene niso zapravili.

V državnem prvenstvu četrtouvrščeni Novomeščani so v zadnjem delu dvoboja skušali postaviti tekmo na glavo, a izbranci domačega trenerja Saša Prapotnika niso popustili niti za milimeter. S preudarno predstavo in pravočasnimi goli so tekmece vseskozi imeli pod nadzorom in si prvič v zgodovini kluba izborili nastop na finalni pokalni tekmi.

V ormoški ekipi je Tilen Kosi dosegel kar 15 golov, Tomislav Balent pa je zbral osem obramb. Uroš Knavs je za novomeško ekipo dosegel sedem zadetkov, vratar Alen Blaževič pa je zaustavil sedem strelov.

Lani je pokalno lovoriko osvojilo Gorenje.

POKAL SLOVENIJE (M), Ormož, zaključni turnir

Polfinale
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – Koper
31:29 (15:14)

Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan 6, Mazej 2, Cokan, Marguč 2 (1), Antonijević, Ivanković, Janc 3, Muhović, Žabić 3, Mlakar 1, Vlah 9, Martinović 3, Suholežnik 2.

Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Žagar 2, Poklar 10 (7), Konjevič, Bekrić 1, Moljk 4, Beganović, Vujović 2, Zugan 3, Sanabor, Marić 4, Kete 1, Breznikar, Bratkovič 2.

Sedemmetrovke: 1/2; 7/9.
Izključitve: 16 minut; 8 minut.
300 gledalcev.


JERUZALEM ORMOŽ – KRKA
26:22 (12:13)

Jeruzalem Ormož: Skledar, Balent, Zemljič, Munda, Bogadi 4, Pungartnik 1, Vincek, Žuran, Hebar, Šulek 1, Kosi 15 (4), Ćirović 4 (2), Krabonja, Kolmančič 1, Škrinjar.

Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 1, Majstorović, Grojzdek 1, Knavs 7 (3), Vukić, Stanojević 3, Rašo, Lončar, Nosan 3, Kukman 6, Windischer, Matko.

Sedemmetrovke: 6/6; 3/4.
Izključitve: 10 minut; 10 minut.
700 gledalcev.


Finale, nedelja ob 17.30:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – JERUZALEM ORMOŽ
Prenos na TV SLO 2.

Tekma za 3. mesto, nedelja ob 14.15:
KOPER – KRKA