in

Pet kilometrov dolga predstava: žive jaslice v Postojnski jami

Za obiskovalce Postojnske jame bodo med 25. in 30. decembrom po enoletnem premoru ponovno pripravili žive jaslice. Ogledalo naj bi si jih med 12.000 in 15.000 obiskovalcev.

damian merlak

“Žive jaslice želimo sčasoma uvrstiti na seznam Unescove nesnovne kulturne dediščine,” je povedal predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj. “Vodilo pri pripravi letošnjih živih jaslic v Postojnski jami so varnostni ukrepi, ki jih moramo dosledno in brez vsake najmanjše napake tudi speljati,” je na današnji novinarski konferenci poudaril Batagelj.

Žive jaslice v Postojnski jami so ena redkih prireditev v letošnjem božičnem času. Zato po Batageljevih besedah obiskovalcem omogočajo, da lahko pozabijo na trenutno pandemično stanje.

Obiskovalci živih jaslic v Postojnski jami so predvsem družine in tudi letos bo tako. Batagelj svetuje, naj si rezervirajo in kupijo vstopnice preko spleta.

Leta 2019 je bilo med obiskovalci 40 odstotkov tujcev, ki pa jih letos vsaj v takem številu v Postojnsko jamo ne bo.

Božično pravljico bo letos ustvarilo 100 nastopajočih v 16 svetopisemskih prizorih. Tudi letos jo bo zaznamovala bogata kostumografija, videoprojekcija in dogajanje vzdolž petih kilometrov dolge turistične jamske poti. Prisluhniti bo moč Severi Gjurin, Maji Keuc Amayi in Urški Kastelic.

Oznake