in

Policisti med preiskavo pri osumljencu, ki je streljal na tovornjak, odkrili še več orožja

Foto: PU Koper

40-letni, 36-letni in 36-letni oškodovanec, vsi državljani Republike Slovenije, so se dogovorili z domačinom iz naselja pri Kopru, da so se v poznih popoldanskih urah pripeljali s tovornim vozilom in prevzeli ter naložili staro železo in druge kovine. Obenem so še nekaj bližnjih sosedov povprašali po odpadnem železu, nakar so se s tovornim vozilom zapeljali stran.

Takrat je osumljeni 60-letni slovenski državljan streljal proti tovornemu vozilu in pri tem lažje poškodoval 40-letnega moškega, ki je bil v tovornem vozilu kot sopotnik.

Sorodna novica
V okolici Kopra 60-letnik z lovsko puško ustrelil 40-letnika, ki je prišel po staro železo

Osumljenega so policisti kmalu za tem prijeli in zanj odredili policijsko 48-urno pridržanje. Med preiskavo stanovanja in drugih prostorov so našli različno strelno orožje in večje število nabojev. V četrtek so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je osumljenega po zaslišanju spustila na prostost, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena kazen zapora do petih let, za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe pa zapor do treh let.